Koeienverkiezing met moeder Enzo Knol is geen grap

Door Redactie
Enzo Knol moeder

In Kampen wordt op 1 april een Miss Kampen verkiezing gehouden met maar liefst twaalf echte koeien. Irma Knol, de moeder van vlogger Enzo Knol, zal de parade jureren.

Het ludieke plan komt van Kampen Marketing, die met dit festijn de oude Hanzestad beter op de kaart wil zetten. De winnende koe krijgt de titel ‘Miss Kampen 2019’. Burgemeester Bort Koelewijn van Kampen nam zelfs een filmpje op, waarin hij de koeienparade aanprijst.

1 aprilgrap

“Niemand gelooft ons”, verzucht citymarketeer Roeland Tammeling. “Iedereen denkt dat het een 1 aprilgrap is. Het leek ons juist zo leuk een keer een 1 aprilachtig evenement te organiseren dat dan géén grap blijkt te zijn.” Ook de agent van Irma bevestigt desgevraagd dat “het evenement zeer serieus is. Hier gaan we niet over liegen.”

De parade zal op maandagmiddag plaatsvinden op de Plantage in Kampen. Op Facebook en andere sociale media zijn de meningen verdeeld en gaan de meesten ervan uit dat het een 1 aprilgrap is. Diverse ondernemers in Kampen hebben al speciale acties en aanbiedingen aangekondigd rond de ‘Miss Kampen’-verkiezing.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Koeienverkiezing met moeder Enzo Knol is geen grap

Bron: ANP | Beeld: ANP