Klaasje stapt na vijf jaar uit K3

Door Redactie
Klaasje stapt na vijf jaar uit K3

Kinderpoptrio K3 moet na dit jaar verder zonder Klaasje Meijer. De Nederlandse zangeres stapt in het najaar na meer dan vijf jaar uit de groep, zo werd dinsdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

Voor Klaasje is het moment aangebroken om haar horizon te verbreden en haar vleugels uit te slaan, zo vertelde ze. 'Het is een enorme stap, maar voor mij een heldere en doordachte beslissing.' Wat ze precies gaat doen weet Klaasje nog niet. 'Wat de toekomst brengt, dat weet niemand. Graag wil ik blijven acteren en presenteren, want daar word ik heel gelukkig van. Ook zal muziek een rol blijven spelen in mijn leven, omdat mijn hart daar ligt', aldus Klaasje. 'Ik kijk positief uit naar een toekomst waarin ik mijn eigen weg zal gaan, en waar K3 ook doorgaat met een nieuwe, frisse wind.'

Zoektocht naar nieuw lid

Klaasje maakt sinds november 2015 deel uit van K3. Ze won toen samen met de Vlaamse zangeressen Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn de finale van de talentenshow K3 zoekt K3. Zij hebben beiden aangegeven wel door te willen. Studio100 gaat op zoek naar een nieuw lid voor K3. Mogelijk gebeurt dat opnieuw via een tv-programma. Kandidaten kunnen zich vanaf dinsdag online melden.

Karen, Kristel en Kathleen

K3 bestaat al sinds eind jaren negentig en bestond oorspronkelijk uit Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts. De groep had eigenlijk de Vlaamse tegenhanger van de Spice Girls moeten worden maar werd vooral populair bij kinderen. In snel tempo veroverde K3 Vlaanderen en later ook Nederland met vele hitsuccessen, maar ook met musicals en films.

Doorstart

In 2009 besloot Kathleen uit de groep te stappen. Zij werd vervangen door de Nederlandse Josje Huisman. In de nieuwe samenstelling ging K3 door tot maart 2015 waarna de groep later dat jaar een doorstart maakte met Klaasje, Hanne en Marthe.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.