• Showbizz

Kinderen Peter R. de Vries over hun geliefde vader: 'Pap, het komt goed!'

Kinderen Peter R. de Vries over hun geliefde vader: 'Pap, het komt goed!'

Tal van rouwadvertenties voor de overleden misdaadverslaggever Peter R. de Vries staan vandaag in de kranten. Vooral de paginagrote advertentie van zijn kinderen springt in het oog. 'De meest fantastische vader die een mens kan wensen', luidt het overlijdensbericht dat in AD, de Volkskrant en Trouw staat. 

'Aan een onbevreesd en strijdbaar leven op de barricades van recht en onrecht is een einde gekomen', leest het rouwbericht van zijn nabestaanden over de misdaadjournalist.

Afscheid 

Volgens zijn kinderen gaf hij hun belangrijke levenslessen mee, als ze die volgen 'komt alles goed'. Zijn familie sluit het rouwbericht dan ook af met de tekst: 'Pap, het komt goed'.

De familie van De Vries weten dat 'een ieder voor wie Peter in zijn leven iets betekend heeft, is uitgenodigd om afscheid van hem te nemen'. Hoe dat eruit gaat zien en waar dat zal plaatsvinden, wordt later bekendgemaakt.

Ook vele anderen schrijven rouwadvertenties voor de nationale held: 'Wij zullen zijn bevlogenheid en vastberadenheid missen', staat in een boodschap die Omroep MAX-directeur Jan Slagter in De Telegraaf liet plaatsen voor de donderdag overleden crimeverslaggever. 'Een echt mensch is niet meer', leest een overlijdensadvertentie van voormalig advocaat Bram Moszcowicz en Nienke Hoogervorst in diezelfde krant.

'We will not bend our knee'

'Dat we jou moeten missen is ondenkbaar, maar we zijn ingehaald door de harde werkelijkheid', luidt de boodschap van RTL Nederland in onder meer De Volkskrant. 'Peter, jij wordt niet vergeten. Tenslotte doen we jou een belofte: 'We will not bend our knee'.'

Advocaat Peter Schouten, met wie De Vries samen met strafpleiter Onno de Jong het team vormde dat kroongetuige Nabil B. bijstaat in het omvangrijke liquidatieproces Marengo, zegt eveneens 'met intens verdriet afscheid te nemen' van De Vries. 'Peter, je luisterde altijd zo lief.'

De aanslag op de Vries

Op dinsdagavond 6 juli werd de geliefde journalist neergeschoten. Diezelfde avond was hij nog te zien in RTL Boulevard en wandelde hij na afloop naar zijn auto in de parkeergarage aan de Lange Leidsedwarsstraat, waar hij onder vuur werd genomen. Dit kostte hem uiteindelijk zijn leven. Peter werd 64 jaar en gold decennialang als een onverschrokken icoon van de Nederlandse misdaadjournalistiek.

Verdachten

De politie arresteerde in de loop van dinsdagavond drie verdachten. Twee van hen werden aangehouden op de A4 bij Leidschendam. Zij worden verdacht van directe betrokkenheid. Het gaat om een 35-jarige Pool uit het Gelderse Maurik en een 21-jarige man uit Rotterdam. De laatste is vermoedelijk de schutter geweest, de Pool zou de vluchtauto hebben bestuurd. De politie deed huiszoekingen in Maurik, Tiel en Rotterdam en nam gegevensdragers en munitie in beslag. Een derde verdachte werd aangehouden in Amsterdam-Oost. Hij bleek niets met de zaak te maken te hebben en is heengezonden.

Bron: ANP, NU.nl | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.