• Liefde

Kim Feenstra openhartig over ivf-traject: 'Ik wist dat het deze keer zou lukken'

Door Redactie
Kim Feenstra openhartig over ivf-traject: 'Ik wist dat het deze keer zou lukken'

Kim Feenstra had nooit iets met Valentijnsdag. Tot vorig jaar. Het topmodel onthult dat 14 februari de datum is waarop de inseminatie plaatsvond waaruit haar zoontje negen maanden later geboren werd.

Kim blikt terug op 14 februari, een voor haar wel heel bijzondere dag. Bij een foto van de schattige voetjes van het inmiddels vier maanden oude kereltje begint ze: “7 februari 2020. Een afspraak in het OLVG Oost te Amsterdam. Nog voor de Corona hectiek. Poli fertiliteit. Stan en ik zitten samen tegenover de assistent van dokter Verhoeve. ‘Zo, de afspraak ging goed zie ik? Nou, dan kunnen we meteen een datum inplannen voor een nieuwe terug plaatsing. Volgende week zijn nog plekjes over. Zullen we 11 februari doen?'”, quoot ze de assistent.

Speciale datum

Volgens Kim vond Stanley dat lekker snel en een goed plan, maar Kim bedenkt zich plots dat de datum niet speciaal genoeg voelt. “De assistente kijkt voor een tijdschema en ineens bedenk ik me dat ik graag een andere datum wil. Iets bijzonders… ‘Wacht’, zeg ik. ‘Kan het ook een paar dagen later? Bijvoorbeeld op 14 februari?’ Ik hoor Stanley lachen. ‘Aaah, de dag van de liefde’, zegt de assistente.” De datum blijkt beschikbaar en dus wordt het Valentijnsdag. “Ik kijk naar Stan, hij lacht en mijn hart maakt een sprongetje.”

Wondertje

“Het is 14 februari 2020, de dag van de terugplaatsing is aangebroken. […] Het is geen romantisch proces, maar wel met evenveel liefde. ‘Feenstra en Tailor? Geboortedatum van mevrouw is 23-08-1985?’ ‘Ja’, zeg ik terwijl ik op de inseminatiestoel lig. We kijken via de camera mee naar ons embryo. ‘Dit is een sterke’, zegt de arts. ‘Hij is achtcellig. Ziet er prachtig uit.'” Dat zorgt voor enthousiasme bij Stanley, schrijft Kim: “‘Stop hem er maar in, ons wondertje’, zegt Stanley. Ik lach en knijp in zijn hand. Ik krijg een warm gevoel. En wist diep van binnen dat het deze keer zou lukken.”

Schot in de roos

Nu is het 14 februari 2021, vandaag ben je 121 dagen, 17 weken en 2094 uren oud. Ik zit te kolven en jij ligt in je box. Micki ligt op mijn voeten en we luisteren samen naar je lieve babygeluidjes. Het is een rare bijzondere tijd, want er gebeurt veel in de wereld. Buiten ligt sneeuw en straks gaan papa en ik met je wandelen. Ik had nooit iets speciaals met Valentijn. Tot nu. Dit blijft één van de mooiste data in mijn leven. Ik ben dankbaar. Je bent het mooiste wat ik heb.” Kim sluit af: “14 februari 2020 zal ik nooit vergeten. Cupido wist het al langer. Je was oprecht een schot in de roos.”

Beeld: Peter Smulders | Flaironline.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.