Kijkers thuis kijken met verbazing en emotie naar nieuwe seizoen 'The Voice of Holland'

Kijkers thuis kijken met verbazing en emotie naar nieuwe seizoen 'The Voice of Holland'

Na het grote succes van 'The Masked Singer' dat vorige week eindigde, zet RTL het miljoenenpubliek gestaag door. De zender trok vrijdagavond 2,3 miljoen kijkers voor de eerste aflevering van het nieuwe seizoen The Voice of Holland. Het elfde seizoen van de talentenjacht mag dit jaar Jan Smit als nieuwe coach verwelkomen. Daarnaast ging de aflevering van start met vele emoties. 

Digitale Anouk

Eerder dit jaar werd bekend dat coach Anouk wel aanwezig zou zijn bij de opnames van The Voice, maar dan wel via een beeldscherm. Door het coronavirus is Anouk, die lijdt aan zware astma, extra voorzichtig en neemt ze zo min mogelijk risico. Maar gisteravond bleek dat niet iedereen dit nieuws had meegekregen en sommige kijkers thuis waren dan ook verrast dat ze Anouk niet fysiek in de rode stoel zagen zitten, maar via een groot beeldscherm.

Anouk zit in een aparte ruimte - de zogeheten quarantainer - waar beeldschermen en speakers haar helpen om de kandidaten te horen en te zien. Maar de schermen gaan wel pas aan als de coach op de knop heeft gedrukt zodat ze, net als in de studio, de zangers en zangeressen pas ziet als ze voor hen heeft gedraaid.

Tranen in de ogen

Het seizoen ging gelijk van start met een prachtig, emotioneel optreden, van Hanin al Kadamani (17.) De jonge zangeres vluchtte drie jaar geleden uit Syrië en bracht het nummer 'Let it Be' ten gehore. De juryleden en de kijkers thuis werden omver geblazen door haar stem, maar ook door het feit dat ze na drie jaar al zo geweldig Nederlands spreekt. Na een korte introductie vraagt Ali B aan Hanin of ze ook in het Arabisch kan zingen. Natuurlijk pakt ze haar kans en zingt a capella een prachtig liedje in haar moedertaal. Naast Waylon, krijg ook dan Ali tranen in zijn ogen. 'Ik versta het niet, maar zelfs dan krijg ik tranen in mijn ogen', zegt Waylon totaal verbijsterd over het bijzondere moment. 'Het is ongelooflijk; je hebt zoiets moois, zoiets ontwapenends over je heen. Je bent zo puur.' Ondanks dat de ontroerde Ali zijn  grote coach-plannen aan al Kadamani vertelde en Waylon zijn emoties liet zien, koos de zangeres voor coach Anouk.

De tekst gaat verder onder de video

 
 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The voice of Holland (@thevoiceofholland)

Burn-out

Voor de nieuwste coach dit seizoen, Jan Smit, voelde voor de zanger als een nieuw begin. De Volendammer werd een jaar geleden getroffen door een burn-out en doet het daarom al lange tijd rustig aan. Voor het alternatieve Eurovisiesongfestival maakte Jan in mei een uitzondering en toen The Voice langskwam greep hij die kans met beide handen aan. 'Een comeback zou ik het niet noemen, ik was natuurlijk alweer aan het werk gegaan, maar het voelt vooral als een nieuw begin', zegt Jan. 'The Voice is een fijn begin. Gewoon mensen begeleiden en muzikale kennis overdragen zonder dat dat heel veel inspanning vergt.'

Nieuw album

Als het de goede kant op gaat wat betreft corona, wil Jan ook op muzikaal vlak zijn comeback maken. 'Ik ben wel van plan om een nieuw album uit te brengen volgend jaar maar ook dat ligt een beetje aan de ontwikkelingen. Ik wil dan ook weer naar de mensen toe en onder de mensen zijn en zolang dat niet kan, heeft het voor mij weinig zin om iets uit te brengen.'

The Voice of Holland is elke vrijdag om 20:00 te zien bij RTL 4

 
 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The voice of Holland (@thevoiceofholland)

Bron: ANP, RTL Boulevard | Beeld: Instagram, RTL

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.