Kijkers sterk verdeeld over de Posjes in 'Steenrijk, Straatarm'

Door Redactie
Kijkers sterk verdeeld over de Posjes in 'Steenrijk, Straatarm'

In ‘Steenrijk, Straatarm’ duiken steeds vaker bekende gezichten op. Ook in de nieuwste aflevering bestond de rijke partij uit een bekend gezin, namelijk de familie Pos. Twitter stroomde uiteraard weer vol tijdens de uitzending en het overgrote deel was helaas níet te spreken over Stephan, Ilona en hun zoons.

Familie Pos in ‘Steenrijk, Straatarm’

Aan het seizoen van Steenrijk, Straatarm lijkt maar geen eind te komen. De show heeft immers meerdere keren plaats moeten maken voor een Champions League-wedstrijd die op woensdagavond gespeeld moest worden, maar voor fans betekent dat wél dat er nog steeds nieuwe afleveringen in aantocht zijn. In het programma ruilt keer op keer een minderbedeeld gezin een week lang van huis, haard en budget met een stel dat níet op de centen hoeft te letten. De vermogende families hebben over het algemeen zo’n 1.500 euro per week te besteden, terwijl de andere partij het vaak met slechts een paar tientjes moet doen in dezelfde periode.

Grote verschillen

Ook in de nieuwste aflevering van Steenrijk, Straatarm is dit weer het geval. De familie Pos duikt op en vertelt dankzij hun goedlopende wijnbedrijf maar liefst 1.500 euro per week te besteden te hebben. Het gezin Van Wees uit Nijmegen – bestaande uit moeder Catelijne, zoons Thomas en Spencer, dochter Isabeau en stiefvader Roland – moeten rond zien te komen van negentig euro per zeven dagen. Dit heeft te maken met een echtscheiding en ziekte in het gezin, waardoor er financiële problemen zijn ontstaan.

Rommelige tuin

Kijkers van Steenrijk, Straatarm leven mee met het minderbedeelde gezin, maar één ding kunnen ze maar niet begrijpen. 'Ook al heb je bijna geen geld, dan kun je toch wel de tuin opruimen?', vraagt iemand zich af op Twitter. En die kijker is lang niet de enige die daar zo over denkt.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Huwelijksaanzoek

Hoe dan ook beleeft de familie Van Wees een prachtige week in het huis van de Posjes. Niet alleen genieten ze van heerlijk eten dat ze naar eigen zeggen waarschijnlijk nooit meer gaan eten, óók gaan ze vol enthousiasme bowlen. Als klap op de vuurpijl vraagt Roland zijn geliefde op de laatste avond van de ruilweek ten huwelijk. Televisiekijkend Nederland smelt door die actie, al zitten er ook kijkers tussen die zich zorgen maken.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Goede reclame voor POS wijn

Dan terug naar de familie Pos. Het viertal doet mee aan het programma om te ontdekken of geld echt gelukkig maakt én omdat de ouders benieuwd zijn naar hoe hun zoons omgaan met het kleine budget. Toch zetten kijkers van Steenrijk, Straatarm direct hun vraagtekens bij de intentie van het gezin. Doen ze wel echt mee met de juiste bedoelingen of alleen om reclame te maken voor hun POS wijn? Voor sommige kijkers is het zelfs reden genoeg om weg te zappen van SBS6.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Omhoog gevallen

De houding van de familie Pos staat een groot deel van de maar liefst 800.000 kijkers van Steenrijk, Straatarm dan ook niet bepaald aan. Het stel wordt 'arrogant' genoemd. 'Omhoog gevallen. Heb er geen andere woorden voor', luidt een van de vele reacties. Ook wanneer het gezin door de supermarkt loopt en zegt normaal gesproken níet te kijken naar wat iets kost, schiet dat bij velen in het verkeerde keelgat.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Happy wife, happy life

Ook de manier waarop Stephan Pos praat, blijft niet onbesproken op Twitter. Er stromen hilarische tweets binnen tijdens de uitzending, waaronder van een kijker die de vermogende man compléét verkeerd lijkt te verstaan. 'Happy wife, happy life', aldus Stephan in Steenrijk, Straatarm, terwijl een kijker thuis hem 'heavy wife' hoort zeggen. 

De tekst gaat verder onder de tweets.

Oók lovende woorden

Naast alle negatieve reacties over de familie Pos zijn er gelukkig ook kijkers die wél te spreken zijn over het viertal. Zo zijn fans blij om het gezin weer op de buis te zien en vragen ze zich af wanneer het stel weer een eigen realityshow krijgt.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Meilandjes volgende in de rij?

Nu de Posjes zijn opgedoken in Steenrijk, Straatarm, vragen kijkers zich massaal af wanneer Martien Meiland en zijn gezin hun opwachting zullen maken in het programma. Volgens fans kan het in elk geval niet lang duren tot dat zal gebeuren. 'Alles voor de aandacht', wordt erover geschreven.

Door: Flaironline | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.