• Boer zoekt Vrouw

Kijkers stellen mening bij wat betreft Maud in 'Boer zoekt Vrouw': 'Maud durft zich kwetsbaar op te stellen'

Door Redactie
Kijkers stellen mening bij wat betreft Maud in 'Boer zoekt Vrouw': 'Maud durft zich kwetsbaar op te stellen'

Dit seizoen van Boer zoekt Vrouw gaat in een rap tempo en deze week kunnen de deelnemers zich op gaan maken voor de logeerweek. Hoewel kandidate Maud de afgelopen afleveringen kon rekenen op veel commentaar, lijken kijkers deze week van mening veranderd.

De meeste boeren maken zich op hun gemak op voor de komst van hun logees, maar bij Evert is het flink aanpoten. Zijn broer is namelijk gepakt door een stier en is daar nog wel twee maanden zoet mee. Wie zijn werk doet? De boer zelf. Want Yvonne heeft helaas geen tijd om een handje te komen helpen.

Gelijkenis

Waar bij Hans een bosje bloemen klaarstaat voor zijn dames, moesten de vrouwen bij Jouke hun eigen beddengoed meenemen. Wendy besluit haar beste outfit van stal te halen voor de start op de boerderij bij Rob. Kijkers zien de vergelijking wel met Vera, die vorig seizoen het hart van boer Geert probeerde te veroveren. 'Die Wendy met haar korte rokje doet me in haar gedrag nu al zo denken aan Vera uit het vorige seizoen bij boer Geert', merkt iemand op.

Tekst gaat verder onder de tweets.

Aan de slag

Op elke boerderij worden de deelnemers in ieder geval meteen aan de bak gezet en Maud besluit 'de uiers even te cleanen' bij Evert, die een late melker blijkt te zijn. Maud geeft eerlijk aan: 'Ik zie heel veel en dan hoor ik ook de dames er doorheen heel veel, er was heel veel geluid. Het kwam echt op me af allemaal [...] Dan zie ik die andere dames helemaal alsof ze dit al jaren doen, lekker meebewegen. En ik sta er als een stomme stuntel bij.'

Sympathie

Doordat de kandidate haar kwetsbaarheid laat zien - en zich ook excuseert tegenover de koeien - weet ze sympathie op te wekken bij kijkers. 'Maud heeft diepgang, heeft zich ingelezen, is enthousiast, stelt zich kwetsbaar op en steelt niet de aandacht. Top vrouw', reageert een fan. Een ander laat achter: 'Je kan er veel van vinden, maar Maud durft zich kwetsbaar op te stellen, heeft zich ingelezen in de koe en is oprecht geïnteresseerd in alles. Ik ben 180⁰ graden gedraaid in mijn mening.'

Tekst gaat verder onder de tweets.

Tafeltje dekje

Wie geen sympathie weet op te wekken van de kijker deze aflevering is Margriet. Hans blijkt namelijk vijf dagen per week tafeltje dekje te bestellen, iets wat er niet helemaal ingaat bij de deelneemster. Ze vindt dat 'niet de bedoeling' en daar vinden kijkers wel wat van. 'Die kon van mij gelijk vertrekken. Hans maakt zelf wel uit wat de bedoeling is', schrijft iemand.

Bron: Twitter | Beeld: Still