Kijkers lyrisch over ouderwetse Sinterklaasavond met Paul de Leeuw

Paul de Leeuw

Paul de Leeuw bracht gisterenavond een ouderwetse Sinterklaasavond vol humor, chaos en ontroering. De ingrediënten waar hij groot mee geworden is. En de kijkers konden er geen genoeg van krijgen. 'Mag dit eens per maand?'

Veronica Superguide - Olivier van Kuyen

Het is geen makkelijk jaar voor Paul de Leeuw. Hij hoopte terug te komen met Ranking the Stars bij BNNVARA, maar dat ging niet door. Of dat te maken had met zijn ongelukkige ontboezeming dat hij ook best een pester was als programmamaker, is niet bekend. Maar dat die bekentenis werd uitgezonden in de week dat het nieuws over Matthijs van Nieuwkerk en DWDD-gate naar buiten kwam, was vrij onhandig. Maar de kijker van Sint & de Leeuw lijkt het allemaal niets uit te maken. 'Dit programma stelt echt nooit teleur.'

De Grote Wensenshow

De formule van de show is eigenlijk vrij simpel. Paul verzamelt een groot publiek, een hoop kinderen, een band en de Sint en vervult allerlei wensen van mensen in het publiek. En die praat hij vervolgens aan elkaar met een flinke dosis humor, die af en toe lekker op of net over het randje is. De wensen leiden dan weer tot ontroerende momenten. Zo zagen we een vrouw die graag wilde leren fluiten na een jarenlange depressie. Ook was er een man die graag zijn echtgenote wilde toezingen. Maar het ontroerendste moment was misschien toen de twee Oekraïense kinderen Alex en Anya verrast werden met cadeautjes. Zo kreeg Alex zwemles cadeau, nadat hij vertelde dat hij nooit geleerd had te zwemmen.

Foute humor is de beste humor

Voor Paul de Leeuw maakt het werkelijk niets uit voor wie hij zijn grappen maakt. Als op een gegeven moment de staf van Sinterklaas op z'n hoofd valt, terwijl hij omringd wordt door een groep kinderen van een dweilorkest, roept hij keihard 'Au, kut, jezus!'. 'Begrijp je die woorden al?', vraagt hij vervolgens aan het kleine jongetje naast hem. Classic Paul. Tegen een ander kind: 'Rook je al elektrisch? Nee? Ook geen cocaïne en zo?' Maar dat het nog fouter kan bewijst Sint Hans: 'En wordt er al met het kleintje gespeeld?' Paul komt vervolgens niet meer bij. Iets wat die avond een paar keer gebeurt.

We Want More

Kijkers konden er in elk geval geen genoeg van krijgen en dat spraken ze massaal uit op Twitter. Sommige kijkers riepen BNNVARA op om er weer een wekelijks programma van te maken, zoals de grote zaterdagavondshows die Paul vroeger maakte, zoals Laat de Leeuw en Schreeuw van de Leeuw. Andere kijkers beklaagden zich dat het programma vooral te kort was. Er was namelijk maar een uurtje ingeruimd voor de Sinterklaasavond. En dat werd ook al ingeleid met een grapje over de energiecrisis, dat er maar genoeg geld was voor een uurtje stroom. Na een uur ging het beeld dan ook letterlijk op zwart, midden in de wens van een meisje. Om nog meer geld te besparen was de show ook opgenomen in de studio van Even tot Hier.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.