Kijkers in volle verbazing door ‘Vier Handen Op Eén Buik’: ‘Dit meisje heeft echt hulp nodig’

Door Redactie
Kijkers in volle verbazing door ‘Vier Handen Op Eén Buik’: ‘Dit meisje heeft echt hulp nodig’

Vorige week is het nieuwe seizoen van ‘Vier Handen Op Eén Buik’ van start gegaan en duidelijk moge zijn dat kijkers een sterke mening hebben over het programma. Tijdens de eerste aflevering van alweer de zevende reeks stroomde Twitter al vol en gisteravond was het opnieuw raak. 

De achttienjarige Sanne en haar vriend Fabian maakten een hoop tongen los op social media. Was het niet vanwege de manier waarop het meisje zwanger raakte, dan ging het wel over de reden waarom de papa in spe niét bij de geboorte van zijn dochter was…

Vier Handen Op Eén Buik

In de tweede aflevering van Vier Handen Op Eén Buik worden Sanne en Fabian voor, tijdens en na de zwangerschap begeleid door een bekende moeder. Sanne is pas achttien jaar oud, maar al zwanger van een tweede. Haar oudste dochtertje – dat een andere vader heeft dan het kindje in haar buik – heeft ze vrijwillig uit huis laten plaatsen, omdat ze eerst haar eigen situatie op orde wil krijgen. Ze geeft namelijk al haar geld (lees: het kindgebonden budget) uit aan spullen die ze bestelt via AliExpress. Het meisje, Safaya (1), woont daarom bij de vader van Sanne.

Lief, maar te soft

De vader van Sanne heeft de zorg over Safaya op zich genomen voor zolang het nodig is. Ook de kosten daarvan zijn voor zijn rekening, terwijl hij zijn eigen dochter ook nog zo’n “vier à vijf keer per maand” geld moet toeschuiven, omdat ze niet rond kan komen. Kijkers van Vier Handen Op Eén Buik vinden dat uiteraard heel lief van Sanne’s vader, maar vinden ook dat-ie best wat strenger mag zijn voor zijn dochter. Dat zij er op haar beurt voor gekozen heeft om de zorg over Safaya tijdelijk bij haar vader neer te leggen, vinden twitteraars getuigen van kracht.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Zwanger geraakt in… het zwembad

De bekende moeder die Sanne en Fabian bijstaat in het programma, is niemand minder dan Tatum Dagelet (45). Wanneer zij voor het eerst op de stoep staat, komt ze niet met lege handen: de presentatrice heeft een kinderwagen voor de tienermoeder meegenomen, waarin haar beide kinderen een plekje hebben. Vervolgens maken ze binnen kennis en vertelt Sanne hoe ze zwanger is geraakt van haar vriend, met wie ze pas zeven maanden samen is. 'Het was een ongelukje in het zwembad', vertelt het meisje. Fabian vult aan dat er op dat moment zo’n twee of drie andere mensen in het water lagen, maar er 'delen zijn waar je elkaar niet kunt zien'. Onder water – in de stroomversnelling om precies te zijn #geengrap – raakte Sanne in verwachting van haar tweede dochter. Ondertussen kijkt televisiekijkend Nederland nóóit meer hetzelfde naar een openbaar zwembad.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Gestript

Sanne en Fabian zijn misschien pas een paar maanden samen, maar leven wel mét elkaar naar de bevalling toe. De babykamer wordt gereed gemaakt, de luiers zijn inmiddels in huis gehaald en dan… belandt de tienermoeder in het ziekenhuis. De baby, die aan de kleine kant blijkt te zijn, heeft ze namelijk al een paar dagen niet gevoeld. Na een vermoeiende nacht mag ze toch weer naar huis; het kindje is buiten levensgevaar. Naarmate de tijd vordert, doet Sanne er alles aan om de weeën op te wekken, maar dat mag niet baten. Als ze op één dag na 41 weken zwanger is, wordt ze gestript.

‘Even snel roken’

Eenmaal in het ziekenhuis wordt ze meteen naar de verloskamer gebracht. Op het moment dat de weeën steeds heftiger worden en de toekomstige moeder zes centimeter ontsluiting heeft, besluit Fabian ‘nog even snel’ een sigaret te gaan roken. Dat ‘snel’ blijkt alleen niet snel genoeg te zijn. Terwijl de daddy to be buiten staat, wordt hij gebeld en moet hij als de wiedeweerga weer bij zijn vriendin zien te komen. Maar dan… trekt hij de deur open en is er een huilend kindje te horen. Zijn dochter Daelyn-Dex blijkt al geboren te zijn.

De tekst gaat verder onder de tweets.

In de pooierbak

De eerstvolgende keer dat Tatum het stel opzoekt na de bevalling, geeft Fabian toe dat hij het wel erg vond dat hij de geboorte had gemist. Ook Sanne laat weten dat ze het 'niet leuk' vond. Verder kletsen ze over de AliExpress-verslaving van de kersverse moeder en haar financiële situatie, waarna ze in de ‘pooierbak’ (zoals Tatum ‘m noemt) van Fabian stappen om naar de tattooshop te gaan. Daar laat Sanne onder meer de naam van Daelyn-Dex op haar arm vereeuwigen.

Tattoo in gezicht

In daaropvolgende vlogbeelden laat ze na een tijdje haar tatoeage zien, die op dat moment al redelijk geheeld is. Tijd voor een nieuw exemplaar, moet Sanne gedacht hebben. Ze vertelt namelijk nog een plaatje op haar lichaam te gaan laten zetten, en wel in haar gezicht. Kijkers van Vier Handen Op Eén Buik kunnen niet bij die beslissing van Sanne en Twitter draait tijdens dat fragment dan ook overuren.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Goede begeleiding nodig

De laatste keer dat Tatum de tienermoeder bezoekt, blijken zij en Fabian uit elkaar te zijn. Al met al hebben kijkers van Vier Handen Op Eén Buik het dan ook ontzettend met Sanne te doen en hopen ze met z’n allen dat het meisje goede begeleiding krijgt. 'Ik hoop dat zij en die kinderen goed terecht komen', luidt dan ook een van de vele tweets. Een andere kijker vult aan: 'Meiske, meiske, meiske toch… ik gun je het beste.'

Door: Flaironline | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.