Kijkers bedenken nieuw format na zien Chateau Meiland: 'Help, mijn vrouw is klusser?'

Kijkers bedenken nieuw format na zien Chateau Meiland: 'Help, mijn vrouw is klusser?'

Gisteravond namen Erica en Martien dan echt voorgoed afscheid van het kasteel in Frankrijk. Toch draait het die bewuste dag niet om de overdracht, maar om het bezichtigen van een aantal nieuwe Franse huisjes. Montana, Dirk en de (schoon)ouders vertrekken er zelfs een aantal uurtjes later voor. 

Ondanks dat de familie Meiland weer een bouwval aantreft, zijn zij - en ook de kijkers - enthousiast. De familie die in de weer gaat met behangplaksel, verfkwasten en boormachines, scoort toch het beste. 

Controleren 

Ondanks dat De Meilandjes niet met de familie Gillis vergeleken wil worden - en andersom, lijkt er deze aflevering toch een overeenkomst te zijn gevonden. Als Erica en Martien nog een laatste rondje door het chateau lopen, loopt Erica nog tegen een aantal dingen aan. Zo heeft Martien de luiken niet opengedaan, zijn de toiletten niet goed gepoetst en staan de bedden scheef. Als Erica dan ook nog aan de gordijnen van Martien komt, barst de bom. Martien loopt boos de kamer uit, maar Erica heeft een goede reden voor haar handelen. 'Vertrouwen is goed, controle is beter', horen we haar zeggen. Laat dat nou een bekende uitspraak zijn uit een andere SBS 6 reality-serie...

Meppen

Of de familie in een volgend seizoen weer een nieuw project gaat starten in Frankrijk is nog niet zeker. Maar kijkers hoeven niet lang te wachten op gekibbel tijdens het klussen. Eenmaal thuis aangekomen, besluiten Martien en Erica meteen te beginnen aan de verbouwing van hun nieuwe huis. Ondanks dat dochter Maxime advies geeft om het nou eens 'puur' te houden, besluit Erica - voordat de aannemer kan arriveren - alvast te beginnen met meppen. Dat ze zonder veiligheidskleding en het afschermen van meubels gewoon een gat gaat slaan in de muur, zorgt voor verbijstering bij de kijkers. Ze bedenken zelfs een niet format voor op televisie: 'Help mijn vrouw is klusser!'

Beeld: still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.