Kees van Kooten wil niet reageren op overlijden Wim de Bie

Cabaretier en schrijver Kees van Kooten gaat niet reageren op het overlijden van zijn goede vriend en zakelijke partner Wim de Bie. Dat laat de VPRO maandag desgevraagd weten.

Kees van Kooten en Wim de Bie
© ANP

Kasper van Kooten, de zoon van Kees, deelt op Twitter een korte reactie naar aanleiding van het overlijden van De Bie. 'We rouwen. Rust zacht lieve Wim', schrijft hij met een zwart hartje. Van Kooten deelt daarbij de hashtag #geencommentaar.

De Bie overleed op 83-jarige leeftijd. Hij kampte al jaren met ernstige gezondheidsproblemen. De Bie kreeg grote bekendheid als lid van het duo Van Kooten en De Bie. Samen maakten ze satirisch theater en verzorgden in de jaren 70, 80 en 90 iconische televisieprogramma’s voor de VPRO.

Invloed

Het duo heeft een blijvende invloed uitgeoefend op de Nederlandse taal. Meerdere termen werden ook toegevoegd aan de Van Dale omdat zij na decennia nog steeds ingeburgerd zijn in het vaderlandse taalgebruik. Behalve hun taalgebruik hebben ook talloze typetjes zich in het collectieve geheugen gegrift, zoals De Positivo's, de zusjes Jet en Koosje Veenendaal, moeder en zoon Frank en Carla van Putten en de gebroeders Arie en Gé Temmes.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!