• Katja Schuurman

Katja Schuurman weg bij RTL, presentatrice aan de slag bij PowNed

Door Redactie
Katja Schuurman weg bij RTL, presentatrice aan de slag bij PowNed

Katja Schuurman stopt bij RTL en gaat aan de slag voor omroep PowNed. 

Ze presenteert vanaf 4 april zes weken lang de nieuwe panelshow Goud Fout, zo heeft de omroep bekendgemaakt.

Extra gasten

Onder leiding van de presentatrice peilen comedians Edson Da Graça en Martijn Koning, elke week bijgestaan door twee gasten, de 'morele barometer' van Nederland. Ze bespreken zaken waar je eerder nog om mocht lachen en tegenwoordig niet meer.

Massaal in de haren

'De wereld verandert en we bewegen natuurlijk graag mee. Voortschrijdend inzicht is een groot goed. Maar slaan we soms niet een beetje door? Zodra er ook maar iemand zich beledigd dreigt te voelen, vliegen we elkaar massaal in de haren. Elke uitspraak moet nu door wel honderd lagen sociale controle. Edson en Martijn kunnen er inmiddels over meepraten', zo schrijft ze op Instagram.

Vrolijke show

Katja noemt het programma 'een vrolijke panelshow waarin we onderzoeken hoe we kunnen blijven communiceren als er steeds minder ruimte is voor context'.  'We willen rekening houden met elkaars gevoelens en respect hebben voor elkaars ideeën. Welke rol kunnen humor en ironie daarin spelen? Over tal van prikkelende onderwerpen gaan we het hebben, met discussie en een lach. Ik heb er heel veel zin in.'

Katja maakte nog niet eerder een programma voor PowNed. Ze stond in het verleden onder contract bij BNN en KRO-NCRV en maakte de afgelopen jaren programma's voor RTL.

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.