Katja Schuurman snoert zichzelf de mond in de slaapkamer

Katja Schuurman heeft een bijzonder bedgeheim gedeeld...

Katja Schuurman

In haar podcast Schuurman & Spigt ruimen op vertelt Katja (47) alles over een bijzondere slaapgewoonte die ze sinds kort heeft. De actrice zou zichzelf namelijk de mond snoeren wanneer ze in bed stapt.

Katja doet er namelijk alles aan om haar mond dicht te houden 's nachts. 'Ik slaap tegenwoordig met een tapeje op mijn mond', vertelt ze in de podcast. 'Om mijn mond dicht te houden.' Hoewel Schuurman dit alleen doet terwijl ze slaapt, grapt podcast-collega Frédérique Spigt (66) dat Katja dat overdag ook wel eens zou kunnen doen.

Betere ademhaling

Maar, Katja heeft deze slaapgewoonte niet zomaar. 'Adem is natuurlijk het meest essentiële van het leven', vertelt ze. Het zou namelijk zo zijn dat wanneer je je mond dicht tapet, je lichaam beter gevoed wordt met zuurstof en daardoor zich beter voelt. Resultaat is dat je zelf dan ook beter in je vel zit. 'Je wordt veel energieker wakker als je niet door je mond uit- en inademt tijdens je slaap', aldus Katja. 

LSD en paddo's

In een eerdere aflevering van Schuurman & Spigt ruimen op vertelt Katja wel vaker over haar 'geheime' gewoontes en dingen die ze in (dagelijks) leven doet. Zo sprak de actrice laatst nog vol lof over het gebruik van LSD en paddo's. Schuurman stelt zelfs dat drugs 'veel beter' zijn dan alcohol. 

Katja vertelt in de podcast over een vrouwenceremonie die ze onlangs gedaan zou hebben met truffels. Hierover raakt ze verwikkeld in een discussie met Frédérique Spigt. Frédérique valt Schuurman in de reden en zegt: 'Mag ik heel even voor de luisteraars: 'Je weet dat ik daar niet zo gauw aan denk, niet doen. Don't try this at home.' Hier wil Katja alleen niets van weten. Natuurlijk wel!' Waarop Frédérique haar streng toespreekt. 'Mensen moeten geen psilocybine nemen, Kat.'

Bron: Shownieuws

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!