• Katja Schuurman

Katja Schuurman blij met haar modern family

Door Redactie
Katja Schuurman blij met haar modern family

Katja Schuurman is blij met de manier waarop zij en haar ex-man Thijs Römer met elkaar omgaan. "Vrienden blijven met je ex, het kan echt", zegt de 44-jarige presentatrice in een interview met De Telegraaf. "Er staat totaal geen verborgen onzin meer tussen ons in."

Ook dochter Sammie (9) is volgens Katja "inmiddels helemaal blij me de nieuwe situatie". "Kinderen vinden het natuurlijk het allerfijnst als hun vader en moeder bij elkaar blijven, maar gegeven de situatie is het bijzonder harmonieus en liefdevol." Afgelopen zomer trouwde Katja met chef-kok Freek van Noortwijk, met wie ze al enkele jaren samen is. "Ons trouwen was voor Sammie nog meer een bevestiging dat hij nu ook echt een beetje haar vader is."

Opnieuw getrouwd

Thijs is inmiddels ook weer getrouwd, hij gaf in oktober zijn jawoord aan ballerina Igone de Jongh. "Met Thijs, zijn vrouw en haar zoontje Hugo (9) vormen we een prachtige modern family", vindt Katja. Als het aan de presentatrice ligt, krijgen ook zij en Freek nog een kind. "We hebben het heel fijn samen en zouden het fantastisch vinden om op een dag samen een kindje te krijgen. Al kan de eerste luierperiode me dan wel weer gestolen worden."

Stapje terug

Katja trok zich een paar weken geleden een maand lang terug in een yogaretreat in Zuid-Afrika, waar ze "eens goed met zichzelf in gesprek" ging. "In een wereld waarin we allemaal op standje 'doorracen' staan, is het goed om soms een paar stapjes terug te doen. Ik weet wat mijn valkuilen zijn en daar heb ik afscheid van genomen."

Fluitketel

Ver weg van huis leerde Katja prioriteiten stellen en structuur aanbrengen in haar leven. "In het retreat heb ik, door veel te praten en mijn issues van me af te schrijven, geleerd mijn aandacht meer te sturen. Dus niet meer mijn energie laten vervliegen als stoom bij een pan kokend water zonder deksel, maar mijn energie bundelen en te richten als bij een fluitketel met een uitgang recht naar voren. Ik heb structuur nodig, anders vliegt de dag voorbij zonder voldoening."

Bron: Telegraaf.nl, ANP | Beeld: Peter Smulders

Katja Schuurman blij met haar modern family

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.