Karin Bloemen verheugde zich altijd op rijstebrij

Door Redactie
Karin Bloemen verheugde zich altijd op rijstebrij

Wat herinner je je van thuis? 

‘Ik verheugde me altijd op de rijstebrij met bessenpudding die mijn moeder voor mijn verjaardag en andere feestdagen maakte: gekookte melk, rijst, klontje boter in het midden en daarover heen bessensap en suiker. Ik vond dat zó lekker. Toen ik zwanger was van mijn oudste dochter, kreeg ik daar ineens trek in. Maar het was niet te eten!’

Wat vind je lekker? En wat niet?

 ‘Mijn lievelingseten is sushi – ik ga graag Japans eten. Wat ik absolúút niet lust, is de gember die bij de sushi zit. Die krijg ik niet weg. Ik eet alles, bijna het bordje ook. Behalve die gember.’ 

Wat maak je voor onverwachte gasten?

‘Niets! Dan laat ik iets bezorgen. Ik kan héél veel dingen, maar koken hoort daar niet bij. Behalve appeltaart. Dat heb ik eigenlijk ook altijd wel in huis. Dus onverwachte eters kunnen ook een stuk appeltaart krijgen. Maar ik ga niet koken.’

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: ANP