Karin Bloemen beticht Thijs Römers opa Piet van grensoverschrijdend gedrag

Net nu acteur Thijs Römer onder vuur ligt en zich op 19 juni voor de rechter moet verantwoorden wegens vermeende online zedendelicten, beschuldigt zangeres Karin Bloemen (62) zijn groot-vader Piet Römer van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Karin Bloemen

Omdat de inmiddels overleden Baantjer-acteur zelf niet op de aantijgingen kan reageren, doet zijn zoon Peter dat.

Zedendelicten 

De rechtszaak over vermeende zedendelicten van Thijs Römer (44) dient op 19 juni aanstaande in de rechtbank in Assen. Het gaat om online zedendelicten, die gepleegd zouden zijn in de periode van eind 2015 tot eind 2017, met drie minderjarigen die tussen de veertien en zestien waren. Hoewel de zedendelicten van Thijs vooralsnog niet bewezen zijn, zou Piet Römer, de inmiddels overleden grootvader van de acteur, zich wel degelijk schuldig hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag tegenover Karin Bloemen toen zij in de jaren 80 samen in een tv-serie te zien waren.

Auditie

‘Bij de TROS deed ik auditie voor een rol in een tv-comedy van Peter Römer (vader van Thijs - red.), De kip en het ei. Omdat er geen tegenspeler voor handen was, ging producent John de Mol zelf maar naast me op de bank zitten. Ik moest een huwelijksscène met hem spelen, dus ik ging tegen hem aan zitten en we voerden een echtelijke dialoog. Blijkbaar deed ik dat goed genoeg, want ik kreeg de rol. Het zou een serie worden over een politieagent wiens vader, ook een agent, tijdelijk komt inwonen,’ vertelt Karin in haar boek Met vlag en wimpers, dat onlangs is verschenen.

Schunnige opmerkingen

De cast zag er volgens Karin ‘veelbelovend’ uit. ‘Met vader en zoon Piet en Peter Römer, Joop Doderer en Andrea Domburg. ‘Peter was een schat met wie ik meestal kon meerijden, zelf had ik nog geen rijbewijs. Zijn vader was een stuk brutaler en maakte graag schunnige opmerkingen. Op een keer trok hij aan mijn bloesje, keek naar binnen en riep: Ja hoor, jongens, twee! Dat werd afgedaan als Amsterdamse humor, maar ik kon er niet om lachen.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.