• Overleden

Joost Prinsen over overlijden van vrouw Emma: 'Rouw overvalt me op de vreemdste momenten'

Door Redactie
Joost Prinsen over overlijden van vrouw Emma: 'Rouw overvalt me op de vreemdste momenten'

Joost Prinsen werkt aan een boek over het rouwproces na het overlijden van zijn vrouw Emma, begin dit jaar. Dat vertelde de acteur maandag in het programma Op1. De titel van het boek wordt Na Emma.

'Ik heb veel steun gehad aan brieven die ik heb geschreven met cabaretier Kees Torn toen ze op sterven lag, en nadat zij overleden was', vertelde Prinsen. 'En ik heb veel columns geschreven over haar sterfbed en de periode daarna. Ik wilde daar iets méér mee doen.'

Zelfmedelijden

In het boek vertelt hij hoe de rouw hem op de vreemdste momenten overvalt. 'Toen ik bijvoorbeeld belde om een betaling stop te laten zetten. Dat kon alleen maar als ik een overlijdensakte opstuurde.' Ook reflecteert Prinsen op de zelfmedelijden die gepaard gaat met rouwen.

Andere relatie met seks

'Je krijgt een heel andere relatie met je kinderen. Of met seks. Want voor het eerst in vijftig jaar ben ik weer een vrije jongen. Dat is heel raar.' Het is nog niet bekend wanneer Na Emma moet verschijnen.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.