• Showbizz

Joop van den Ende depressief door corona: 'Ik sloot me in mezelf op, was onbereikbaar voor Janine'

Door Redactie
Joop van den Ende depressief door corona: 'Ik sloot me in mezelf op, was onbereikbaar voor Janine'

Joop van den Ende heeft het zwaar gehad door de coronapandemie. De theaterproducent had zorgen en kampte daardoor met depressieve klachten. Dat vertelt Van den Ende in een aflevering van het AVROTROS-programma Volle Zalen die dinsdagavond wordt uitgezonden op NPO 2.

De theaterproducent, die woensdag zijn 80e verjaardag viert, ging door een donkere tijd na de komst van het virus. 'Ik was verlamd door onzekerheid, tegen het depressieve aan. Ik sloot me in mezelf op en dan ben ik bijna ook onbereikbaar voor Janine.'

Ten einde raad

Van den Ende moest begin 2020 zijn theater sluiten, de door zijn dochter geproduceerde musical Hello, Dolly! kon niet doorgaan en ook de werkzaamheden bij zijn eigen stichting kwamen stil te liggen. De theaterproducent was naar eigen zeggen ten einde raad. 'Normaal gesproken, bij de meest moeilijke dingen, ben ik cool, zo van ‘we gaan die richting op’. Maar nu, ik wist niet hoe ik het moest oplossen. Ik had geen plan en ik moet een plan hebben, anders kan ik niet leven.'

Zo heftig

Zijn vrouw Janine maakte zich zorgen. 'Ik heb Joop nog nooit zo heftig meegemaakt als in de eerste maand van corona. Alles viel uit z’n handen.' Van den Ende zegt dat de musical Diana en Zonen hem door de begintijd van de coronapandemie heeft geholpen. Zijn dochter Iris, die de musical produceert, vroeg hem vanwege haar zwangerschap om in een adviserende rol bij de productie betrokken te zijn.

Beeld: Peter Smulders | ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.