• Liefde

Joke Bruijs ziet ex Gerard Cox nog altijd als mentor

Door Redactie
Joke Bruijs ziet ex Gerard Cox nog altijd als mentor

Hoewel Joke Bruijs en Gerard Cox al jaren geen stel meer zijn, werken de twee nog wel samen en zijn ze nog steeds bevriend. De actrice en zangeres ziet haar ex-man ook nog altijd als "haar mentor", vertelt ze in een aflevering van het AVROTROS-programma Volle Zalen die dinsdagavond wordt uitgezonden op NPO 2.

'Hij heeft me opgevoed en gevoel voor teksten bijgebracht', vertelt de 70-jarige Bruijs, over haar ex met wie ze veertien jaar samen is geweest, aan presentator Cornald Maas. 'Hij is nog altijd mijn mentor.'

Ontmoeting

De actrice en de zanger leerden elkaar in 1973 kennen bij het muziekprogramma Op Losse Groeven. Cox had een foto van Bruijs in een tijdschrift gezien en wilde haar graag in het echt ontmoeten. 'Dezelfde avond nog zong hij Franse chansons voor me op z’n bed in Rotterdam', zegt Bruijs. 'Ik was 21, hij 33.'

Film

Later dit jaar zijn Bruijs en Cox samen te zien in de film Casa Coco. De actrice speelt daarin een pensionhoudster op Bonaire die bezoek krijgt van een oude liefde, gespeeld door Cox.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.