• Familie de Mol

Johnny de Mol reageert bij ‘Op1’ op beschuldigingen van mishandeling: 'Dit gaat echt te ver'

Door Redactie
Johnny de Mol reageert bij ‘Op1’ op beschuldigingen van mishandeling: 'Dit gaat echt te ver'

Eind vorig jaar verschenen er opnames van een telefoongesprek tussen Johnny de Mol (42) en ex-vriendin Shima Kaes op het internet. Hierop horen we Johhny toegeven dat hij erg hardhandig met Shima is geweest. Shima beschuldigt hem dan ook van poging tot doodslag. Dinsdagavond zat Johnny aan tafel bij 'Op1' om te praten over zijn nieuwe programma 'De Mols Hoop', maar ook de beschuldigingen kwamen ter sprake. 

Heftige beschuldigingen

In het gelekte fragment horen we Johnny zeggen: 'Ik ben heel hardhandig geweest met je en fucking terecht.' Daarop reageert zijn ex-verloofde: 'Je hebt mijn mond vastgehouden, je hebt me de kamer gewoon niet uit laten gaan en je hebt me gewoon helemaal door elkaar geschud en ik heb gewoon een blauw oog gehad.' De presentator bevestigt dit: 'Precies'. In Op1 spreekt Johnny voor het eerst over de heftige beschuldigingen van zijn ex.

‘Niet fraai’

Als Johnny gevraagd wordt naar het turbulente einde van 2020 zegt hij: 'Ja, nee, het is niet fraai als je dat aan je broek hebt hangen. Het zijn beschuldigingen gedaan via een krant.' Hij gaat verder: 'Onze relatie verdiende niet de schoonheidsprijs, maar dit soort aantijgingen gaan echt te ver.' Volgens Johnny heeft hij zo lang niet in de media gesproken over de ophef, omdat de beschuldigingen via een krant en een boek gedaan zijn. 'Dat hebben we met een reden gedaan.'

‘Afstand doen van mishandeling en erger’

In reactie op de heftige teksten die Johnny eruitgooit in de gelekte opname zegt hij: 'Nogmaals: deze relatie verdiende niet de schoonheidsprijs. Ik denk niet dat wij het beste in elkaar naar boven haalden, maar van mishandeling en erger, daar wil ik toch wel heel graag afstand van doen.'

Aangifte

Eind november deden Johnny en zijn vader John de Mol al aangifte van poging tot afdreiging (een vorm van afpersing – vaak wordt er gedreigd een geheim te onthullen – waarbij geen gebruik wordt gemaakt van geweld). Twee juridische adviseurs van Shima zouden hen én Johnny’s moeder Willeke Alberti via een deurwaarder hebben laten weten dat zij bereid was ‘aantoonbaar bewijsmateriaal’ aan hen over te dragen. Het zou gaan om bewijs dat Shima ooit door agressie van Johnny voor behandeling naar het ziekenhuis moest.

‘Dreigbrief’

In Op1 noemt Johnny dit schrijven 'een dreigbrief waarin volgens ons wel heel duidelijk staat waarin in elk geval haar raadgevers – want het kwam niet van haarzelf – daarmee wilden. Dat was niet met de vraag of ik een keer de auto kwam wassen. Dat ging volgens ons wel echt om geld.' Eerder liet Johnny via zijn advocaat Peter Plasman weten dat er in zijn aangifte wordt toegegeven dat er 'confrontaties en handtastelijkheden voorkwamen binnen de onstuimige relatie, maar dat er nooit sprake is geweest van mishandeling.' Johnny’s zaak ligt momenteel bij het OM, 'maar van hun zaak hebben wij nog niets gehoord', aldus Johnny over de status van ‘dossier Shima’.

Niet op één lijn

Johnny en Shima verschenen in juni 2014 voor het eerst samen op een rode loper. Het was dik aan en in oktober liet Johnny weten dat het 'héél goed' zat tussen de twee. Dat bleek amper een half jaar later, toen hij Shima op Koningsdag een verlovingsring om haar vinger schoof. Maar pal daarna ging het mis: precies een maand daarna bleek de verloving verbroken. Hun verklaring: er zouden 'te grote verschillen zijn over hun gedachten en toekomst'.

Breuk verliep ‘niet chique’

Iets minder dan aan jaar later liet Shima in een interview weten geen contact meer te hebben met Johnny, met wie ze naar eigen zeggen 'niet chique uit elkaar' gegaan is. Johnny zou haar voor hebben gehouden dat hij klaar was voor het huwelijk en een rustiger leven, maar zij merkte dat dat niet zo was. 'Maar ik was enorm verliefd, voor het eerst in mijn leven. […] Dan ga je zo’n grote liefde ook niet zomaar opgeven om een paar schoonheidsfoutjes, zeker niet als je ziet dat de wil er is om het juiste te doen.' Johnny de Mol is inmiddels al jaren samen met Anouk van Schie, met wie hij gerouwd is en twee kindjes heeft.

Bron: Flair | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.