• Familie de Mol

Johnny de Mol over samenwerken met vader John: 'Ik wil hem helpen'

Door Redactie
Johnny de Mol over samenwerken met vader John: 'Ik wil hem helpen'

Johnny de Mol hoopt met zijn overstap van RTL naar SBS de zendergroep uit het slop te halen en daarmee zijn vader John de Mol te kunnen helpen. "We hoeven er geen doekjes om te winden. SBS ligt onder vuur, dat gaat niet goed daar. Ik hoop hem te helpen", zegt Johnny maandag in het AD.

Familiegevoel

"En hoe mooi is het dan om met die ouwe te werken, zolang het nog kan. Het is familiegevoel, een loyaliteitsdingetje", geeft Johnny toe. "En ik ben niet zo zendergebonden. Ik wil mooie programma's maken en heb wel eens iemand horen zeggen dat die ook op de publieke omroep zouden kunnen. En bij SBS uiteraard ook", aldus de presentator. "Het wordt superleuk met hem", denkt Johnny over de samenwerking met zijn vader. "Hij is 63, maar geeft nog gas, jongen, dat is niet normaal. Hij heeft nog zoveel energie, zoveel passie. Dat werkt aanstekelijk.''

Makkelijke keuze

Vader John stapte niet direct af op zijn zoon maar nam eerst contact op met zijn management. "Ja, echt waar, heel netjes deed hij dat, maar daarna zaten we al gauw bij elkaar, hoor", vertelt Johnny. "Mijn eerste gevoel was 'tuurlijk ouwe, dat gaan we doen'. Ik heb best lang nagedacht, maar eigenlijk waren we er snel uit."

Johnny de Mol over samenwerken met vader John: 'Ik wil hem helpen'

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)