Johnny de Mol over einde HLF8: 'Extra zuur na alles wat is gebeurd'

Johnny de Mol vindt het einde van 'zijn' talkshow HLF8 juist door alles wat hij en de redactie hebben meegemaakt 'extra zuur'. Dat vertelde de presentator zondag bij Humberto Op Zondag.

Johnny de Mol
© ANP

'We hebben veel meegemaakt met elkaar en dat je dan moet stoppen is extra zuur.' Zo heeft de redactie onder meer de coronapandemie doorgemaakt en moest De Mol tijdelijk zijn werk neerleggen vanwege beschuldigingen van wangedrag aan zijn adres. 'Ik was geloof ik de eerste die zichzelf cancelde.' De beschuldigingen hadden veel invloed op zijn leven, gezin en hoe hij in het leven stond, vertelde De Mol aan tafel bij presentator Humberto Tan.

HLF8, dat op SBS6 te zien is, moet uiteindelijk stoppen vanwege te lage kijkcijfers. 'We weten allemaal dat deze wereld draait om kijkcijfers', zei De Mol daarover. Die namen de laatste maanden wel toe. 'Helaas was de opmars net te laat.'

Afscheid

Ergens vond de presentator de beëindiging van de talkshow te snel besloten, vertelde hij. 'We hopen nog steeds dat ze morgen bellen.' Maar hij ziet het programma niet meer terugkeren en heeft 'echt wel afscheid genomen'. De Mol gaat een reisprogramma maken in Botswana, werd in Humberto Op Zondag onthuld.

Stoppen

Eerder deze maand werd bekendgemaakt dat Talpa na vier seizoenen met HLF8 stopt vanwege 'ongewenste resultaten'. De talkshow was in de zomer van 2021 voor het eerst op televisie te zien. In eerste instantie werd het programma alleen door De Mol gepresenteerd en was Hélène Hendriks de vaste invalster. De Mol legde eind april vorig jaar zijn werkzaamheden bij de talkshow neer vanwege de beschuldigingen van wangedrag. Hendriks en Leonie ter Braak namen toen de presentatie over. Sinds begin dit jaar is Sam Hagens de hoofdpresentator. Ook keerde De Mol terug voor één avond per week.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!