• Familie de Mol

Johnny de Mol opgelucht na uitspraak OM: 'Altijd vertrouwen gehad in het onderzoek'

Johnny de Mol opgelucht na uitspraak OM: 'Altijd vertrouwen gehad in het onderzoek'

Johnny de Mol heeft 'altijd vertrouwen gehad in het onderzoek en in deze uitkomst'. Dat laat hij donderdag via zijn management weten in reactie op het nieuws dat het Openbaar Ministerie de aangifte van mishandeling tegen de Talpa-presentator seponeert.

Volgens De Mol was het 'evengoed een zware tijd, dus ik ben opgelucht dat deze beslissing er nu is'.

Tijd nemen

 'Ik zal nog even de tijd nemen, en ik hou jullie op de hoogte wanneer ik welke werkzaamheden hervat', vervolgt hij. 'Ik wil iedereen bedanken voor de steun en lieve berichten die ik de afgelopen tijd heb mogen ontvangen.'

Reactie Talpa

Ook Talpa is 'erg blij' voor presentator Johnny de Mol dat de aangifte is geseponeerd. Dat laat een woordvoerder donderdag desgevraagd weten. 'We bespreken op korte termijn wanneer Johnny zijn werkzaamheden weer hervat', aldus Talpa.

Aangifte geseponeerd

Volgens het OM heeft het onderzoek naar de aangifte van zijn ex-vriendin Shima Kaes niet tot voldoende bewijs geleid. Kaes zei dat De Mol haar in de periode tussen 12 januari en 23 mei 2015 verschillende keren mishandelde. Dit zou onder meer op Ibiza zijn gebeurd. Eind 2020 deed ze aangifte.

Onderzoek

Er zouden dus verschillende bewijzen aangeleverd zijn voor de mishandeling en poging tot doodslag, maar door het statement van het OM lijkt het erop dat geen van de aangeleverde stukken genoeg kunnen bewijzen. Johnny's advocaat Peter Plasman meldt dat zijn client in april aan het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft gevraagd een strafrechtelijk onderzoek in te stellen en tot zijn vervolging over te gaan naar aanleiding van de aangiftes van Kaes.

Anonieme melding

Tegen Johnny de Mol was ook een anonieme melding gedaan. Mede om die reden had De Mol in april 2022 zijn werkzaamheden neergelegd. Het OM is eerder dit jaar al tot het oordeel gekomen dat uit deze melding 'geen concrete beschuldiging of strafbaar feit te halen valt'.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.