• Familie de Mol

John de Mol sommeert Facebook

Door Redactie
John de Mol Facebook

John de Mol is het zat dat Facebook onterecht zijn naam gebruikt in nep-advertenties waar hij geen toestemming voor heeft gegeven. Zijn woordvoerder liet gisteren aan RTL Boulevard weten dat De Mol Facebook heeft gesommeerd.

"Facebook en Instagram staan vol met nepadvertenties voor bitcoins, met gebruik van de naam en beeltenis van mensen die hiervoor geen toestemming hebben gegeven. De advertenties zijn misleidend en mensen kunnen geld kwijtraken door op deze advertenties in te gaan. Dit is uiterst kwalijk", aldus John's woordvoerder.

Onacceptabel

“Partijen die de plaatsing van dit soort advertenties toelaten, verdienen aan de misleiding van de consument, met misbruik van de naam en beeltenis van anderen. Aan Facebook is herhaaldelijk gevraagd de nepadvertenties met de naam en beeltenis van John de Mol te verwijderen en ervoor te zorgen dat nieuwe advertenties niet worden geplaatst. Facebook heeft hiervoor de mogelijkheden, maar nog niet de benodigde maatregelen ondernomen. John de Mol vindt langer uitstel van maatregelen door Facebook onacceptabel en heeft Facebook daartoe inmiddels gesommeerd.”

Voorkomen

Op Facebook stond vorig jaar een nepadvertentie over de mediaondernemer, waarin bitcoinsoftware werd aangeprezen. De advertentie is inmiddels verwijderd, maar verwees naar een site waar een verzonnen verhaal op stond met een foto van De Mol en zijn zoon Johnny. Dat meldde Talpa Network, het mediabedrijf van John, destijds in een persbericht.

John vertelde toen dat hij getwijfeld heeft om op die manier naar buiten te treden. "Maar ik wil voorkomen dat mensen geld kwijtraken en mij straks vragen waarom ik niet heb gewaarschuwd voor deze vorm van misleiding waar mijn naam ten onrechte aan verbonden wordt", zei hij.

John de Mol sommeert Facebook

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, NRC | Beeld: Peter Smulders