• Songfestival
  • Veronica Inside

Johan Derksen brandt songfestivalinzending af: 'Je schaamt je als Nederland toch dood?'

Door Redactie
Johan Derksen brandt songfestivalinzending af: 'Je schaamt je als Nederland toch dood?'

De Vandaag Inside-heren zijn niet enthousiast over de Nederlandse songfestivalinzending. Tijdens de live-uitzending van gisterenavond werd duidelijk dat vooral zangeres Mia niet in de smaak valt bij de heren. 

Afgelopen dinsdag werd bekendgemaakt dat Mia Nicolai en Dion Cooper ons dit jaar als duo gaan vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Wilfred Genee haakt tijdens de uitzending van Vandaag Inside in op de Nederlandse inzending. René van der Gijp lijkt op het eerste gezicht enthousiast over het duo wat ons zal vertegenwoordigen. 'Ik vond dat die jongen een leuke stem had. Dat meen ik echt', zegt hij dan ook. 

Geen songfestival liefhebber

Johan Derksen wil hier niets van weten en valt René in de rede. 'Ik heb me voorgenomen om niets meer met het songfestival te doen: het feest van de wansmaak. Het is hetzelfde als met ons kabinet dat overal baantjes uitdeelt. Het is een feestje van een kleine, hoofdzakelijk homoseksuele, sekte.' Johan ziet naar eigen zeggen het liefst een echte goede zanger of zangeres ingezonden worden, maar volgens Derksen is er ieder jaar maar een kleine groep die naar het liedjesfestijn mag. 

Klaagzang

Vervolgens zien de Vandaag Inside-heren een video waarin zangeres Mia vertelt dat ze 'depressief' wordt als ze terug naar Nederland moet wanneer haar visum in Amerika afloopt. Hier hebben de mannen geen goed woord voor over en beginnen te schateren. 'Nou, die vertegenwoordigt Nederland', begint Wilfred. 'Jezus, man. Waar slaat dit op?' zegt René. Johan vertelt op zijn beurt dat hij het een 'circusvoorstelling' vindt. 'Je schaam je als Nederland toch dood? Als dit meisje geïnterviewd wordt, dat dan zegt: 'Ik vertegenwoordig dat kutland waar ik altijd een paar maanden per jaar moet zitten', aldus Johan. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.