Johan Derksen blijft na dreiging zijn ongezouten mening geven: 'Wij zijn de stem van de zwijgende meerderheid'

Door Redactie
Johan Derksen blijft na dreiging zijn ongezouten mening geven: 'Wij zijn de stem van de zwijgende meerderheid'

Johan Derksen is vanaf vandaag weer te zien in VI Vandaag. Hoewel de voetbalanalist meerdere bedreigingen aan zijn adres gekregen heeft, is hij van plan om zijn ongezouten mening te blijven geven. Zo laat hij in een interview weten. 

In een interview met De Telegraaf laat hij weten dat hij 'totaal niet geïnteresseerd is in wat gekkies van hem denken'.

Meningenshow

Derksen laat weten dat hij niet alles weet, maar dat hij wel overal een mening over heeft. 'Daarom vind ik dat VI Vandaag ook geen talkshow is, maar een meningenshow. De talkshows staan bol van extremisten, want er moet vuurwerk op tv. Gewone Nederlanders komen nooit aan het woord. Wij zijn de stem van de zwijgende meerderheid en zorgen zelf voor het vuurwerk', zegt Johan.

Dreiging

Eerder werd Derksen langere tijd streng beveiligd. Zo kreeg de voetbalanalist een persoonlijke beveiliger, droeg hij een paniekknop, werden er rondom zijn huis camera's opgehangen en moest hij onderweg naar de studio vaak van auto wisselen. Uiteindelijk bleek het 'loos alarm' te zijn en kwam er een einde aan de strenge beveiliging. Derksen is dan ook niet van plan om zijn ongezouten mening voor zich te houden. 'Wij zeggen gewoon wat we ervan vinden. Dat is onze charme: als je iets gaat inslikken verniel je het hele format. Ik ben totaal niet geïnteresseerd in wat gekkies van mij vinden. Als ik vanwege reacties met de handrem erop ga praten, dan blijf ik thuis', aldus Johan. 

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.