Johan Derksen afwezig bij Vandaag Inside: 'Dit is bizar'

Fans van Vandaag Inside moesten het donderdagavond stellen zonder hun geliefde Johan. Een domper voor de kijkers én Wilfred en René: 'Het is even anders'.

Door Redactie
Johan Derksen
© ANP

De uitzending van Vandaag Inside begon met deze keer even anders dan normaal, want waar is Johan Derksen toch?

Bizar

Ook voor collega René van der Gijp was het even slikken. 'Dit is bizar. In 14 jaar tijd heb ik niet één keer meegemaakt, dat hij er niet was', zo laat hij in de uitzending weten. Ook voor Wilfred Genee is het een unicum dat 'de Snor' afwezig is. 'Ik werk nu 20 jaar met hem. De enige keer dat hij miste is toen hij van de trap viel.'

Doodziek

Johan heeft zich donderdagavond ziek gemeld. Volgens zijn collega's moet het wel heel ernstig zijn. 'Hij moet echt doodziek zijn als hij de zwijgende meerderheid van Nederland niet wil toespreken', zo begint Wilfred de uitzending. 'Een heel andere, bijzondere avond', noemt tafelgast Chris Woerts het.

Overdreven

Johan is vrijwel altijd te zien in het programma. De laatste keer dat hij verstek liet gaan was in 2019, toen hij bij een val een hersenschudding en armbreuk opliep. Destijds vond hij de aandacht voor zijn afwezigheid overdreven. 'Een programma als VI moet niet overschat worden. We zijn niet het belangrijkste programma op de belangrijkste zender. En dan valt er een meneertje van de trap en dat is dan wereldnieuws', zo stelde hij destijds in een interview. Wat hij vindt van de huidige aandacht rondom zijn afwezigheid is niet bekend.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide | Tekst: Merel van Baal

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!