Geen salarisverhoging, maar: Jeroen Pauw verdient riant met vastgoed

Jeroen Pauw
© Peter Smulders

Er was deze zomer wat rumoer rond Jeroen Pauw (62). Via zijn zaakwaarnemer probeerde hij meer geld bij de publieke omroep weg te slepen dan wettelijk is toegestaan. In een uitgelekt mailtje viel te lezen dat door Jeroens manager een salaris werd geëist dat hoger ligt dan het salarisplafond voor presentatoren.

Daarnaast zou de voorgestelde deal omvatten dat omroep BNNVARA moest garanderen dat er voor minimaal 500.000 euro aan afleveringen van Op1 bij Jeroens productiemaatschappij zou worden afgenomen. Deze deal ondertekende de omroep weliswaar niet, maar het programma werd uiteindelijk wel zonder blikken of blozen aan Jeroens productie-bedrijf toegekend! Deze gang van zaken wordt nu onderzocht door het Commissariaat voor de Media, maar intussen draait de geldmachine van Jeroen op andere vlakken op volle toeren door...

Bijverdiensten

De presentator blijkt namelijk ook nog bij te verdienen op de Amsterdamse woningmarkt. Story kon eerder al melden dat Jeroen een droomappartement aan het Amsterdamse IJ heeft gekocht voor 950.000 euro. Daarbij heeft hij in het centrum van dezelfde gemeente op een van de Westelijke Eilanden een luxe appartement dat hij kocht voor 687.500 euro. En daar zal hij momenteel geen spijt van hebben, want Jeroen weet optimaal van de noodsituatie op de woningmarkt te profiteren. Hij verhuurt de woning voor 2200 euro per maand!

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 48 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.