Jeroen en Beau slaan handen ineen voor nieuwe tv-serie

Door Redactie
Beau latenightshow

Jeroen van Koningsbrugge en Beau van Erven Dorens werken samen aan een apocalyptische tv-serie. Dat heeft producent Pupkin donderdag bekendgemaakt. De serie, die de werktitel SOLO heeft, gaat uit tien afleveringen bestaan.

Jeroen, die afgelopen weekeinde nog opvallende uitspraken over het einde der tijden en doemdenkers deed in Volkskrant Magazine, zegt ruim negen jaar research naar het onderwerp te hebben gedaan als 'nieuwsgierig acteur'. 'Ik ben gefascineerd door mensen die vragen durven stellen bij wat we als algemene waarheid aangenomen hebben. Mensen die niet alles geloven wat er geschreven staat', aldus Jeroen.

Droom

Beau droomt naar eigen zeggen al jaren van een Nederlandse serie over de apocalyps. 'We hebben in Nederland tegenwoordig genoeg technische kennis in huis om dat heel mooi in beeld te brengen. Ik zie dijken doorbreken, een land onder water, anarchie en een held met een mes tussen zijn tanden.'

Gevriesdroogd

In Volkskrant Magazine stelde Jeroen dat hij een enorme voorraad gevriesdroogd eten in huis heeft dat 35 jaar lang goed blijft om voorbereid te zijn op het einde der tijden. Dat is precies de basis voor de tv-serie. SOLO vertelt het verhaal over Mark, een Amsterdamse webdesigner, die als een van de weinigen is voorbereid als in heel Europa de stroom uitvalt. Hij begint daarna een missie om zijn zoontje, die bij zijn ex zit, veilig te stellen.

Wanneer en waar de serie te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Jeroen en Beau slaan handen ineen voor nieuwe tv-serie

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders