• Songfestival

Jeangu Macrooy presenteert songfestivalnummer

Door Redactie
Jeangu Macrooy presenteert songfestivalnummer

Het nummer waarmee Jeangu Macrooy Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival in eigen land is donderdag voor het eerst te horen. De zanger 'primeurt' het liedje tijdens een livestream op YouTube, Instagram en Facebook. Het nummer is ook gelijktijdig in het NPO 1-programma De Vooravond te horen.

De livestream is niet alleen gericht op Nederlandse kijkers maar is voor de hele wereld toegankelijk en wordt daarom in het Engels gedaan. Over het lied, de opvolger van Grow, is nog helemaal niets bekend. De 27-jarige soulzanger en de selectiecommissie van AVROTROS lieten daarover nog niets los.

Bij het online-evenement is een select groepje fans digitaal aanwezig. Zij mogen hun eerste reactie geven en er is ook ruimte voor enkele vragen aan Jeangu.

DWDD

Vorig jaar kreeg het inmiddels gestopte De Wereld Draait Door de primeur van het liedje van Jeangu. De zanger kreeg echter nooit de kans om Grow op het songfestivalpodium te zingen. Vanwege de coronacrisis werd het evenement vorig jaar afgeblazen. Alle deelnemers die terugkeren moeten dit jaar een nieuw nummer aanleveren.

Vanwege de Nederlandse winst van Duncan in 2019 is Jeangu al geplaatst voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Die vindt plaats op 22 mei in Rotterdam Ahoy.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.