Janke Dekker haalt keihard uit naar voormalig liefdesrivale

Tom Egbers (65) ligt zwaar onder vuur nu uit onderzoek van de Volkskrant blijkt dat de NOS Studio Sport-presentator zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend en intimiderend gedrag.

Janke dekker
© Brunopress

Toms echtgenote Janke Dekker (59) vertelde heel recent nog aan Story dat ze wist dat er een onderzoek gaande was bij NOS Sport, maar dat zij zich geen zorgen maakte. ‘Ik vertrouw Tom volledig. Ik weet dat hij een ondeugende jongen is, daarom is hij ook zo leuk en hou ik zoveel van hem. Hij is nieuwsgierig, probeert graag nieuwe dingen. Maar hij is geen pestkop.’

Liefdesrivale

In 2005 zou Tom avances hebben gemaakt naar een destijds 22-jarige stagiaire. Zij zou zijn belaagd met talloze sms’jes, mailtjes en nachtelijke telefoontjes. Uiteindelijk zwichtte de vrouw voor Toms charmes, valt in de Volkskrant te lezen. Ze zoenden een paar keer. In de nazomer van 2008 zou Janke haar liefdesrivale hebben benaderd. Ze zou lucht hebben gekregen van de verboden romance. Nadat de vrouw aan Toms echtgenote bekent wat er is voorgevallen, escaleert de situatie. In de studio zou Tom haar herhaaldelijk in het bijzijn van collega’s pesten. 

Ontkennen

Janke, die jarenlang werkte voor meldpunt Mores, een stichting voor ongewenste omgangsvormen in onder meer de televisiesector, blijft (vooralsnog) pal achter haar man staan. In een interview met het AD zegt ze dat er tijdens de drie jaar durende affaire nooit sprake zou zijn geweest van seks tussen Tom en het meisje. Ook ontkent ze dat Tom zijn minnares na het beëindigen van de affaire zou hebben gepest op de werkvloer. Tevens beschuldigt ze het toen jonge meisje van gedrag dat lijkt op stalking. Het gezin zou zich in die tijd zelfs zo bedreigd hebben gevoeld dat er bewakingscamera’s moesten worden geplaatst.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.