Jandino Asporaat reageert op kritiek na zijn uitspraken over de maanlanding en 9/11

Jandino Asporaat heeft zondag via Twitter gereageerd op de storm aan kritiek na zijn uitspraken over onder meer de maanlanding en 9/11, de aanslagen op 11 september 2001 in de Verenigde Staten. 

jandino
© Peter Smulders

De comedian, acteur en presentator plaatste in de podcastreeks The Trueman Show vraagtekens bij deze wereldgebeurtenissen.

Niet kritisch genoeg

Het publiek zou volgens Asporaat niet kritisch genoeg zijn en te snel uitgaan van officiële lezingen. ‘Ik wacht ook nog op bewijs’, twijfelt de 42-jarige theatermaker over het wel of niet plaats hebben gevonden van de maanlanding. ‘Als wij naar de maan zouden zijn geweest, dan zouden we veel vaker zijn geweest. De Amerikanen zijn daar in 1973 voor het laatst geweest. Dat is toch raar?’, aldus Asporaat.

Het instorten van de twee torens van het World Trade Center in New York in 2001 blijft voor Asporaat ook een raadsel. ‘Wat daar gebeurde, dat kan nooit zo op die manier door een vliegtuig in elkaar zijn gestort. Precies daar, en precies opeens bij de Pentagon was er ook eentje derin.’

Trending topic

Uitspraken die tot gevolg hadden dat de comedian trending topic werd op Twitter. Asporaat reageerde verbaasd op zijn criticasters. ‘Ik heb ook wat gezegd over eenzaamheid, tweedeling, energie prijzen, toeslagen affaire, onze ouderen, vaderschap, educatie, landbouw, zelfredzaamheid, oorlog en geloof Eigen schuld #Jandino Hoezo ga jij ook hard op dingen afvragen.’

Reacties twitteraars

‘Ik ben in 1992 voor het laatst in de Efteling geweest. Volgens de theorie van Jandino ben ik dus nooit geweest, want anders zou ik wel vaker geweest zijn….. #sprookjes’, reageert iemand. En met ‘Jandino voor het eerst echt lachwekkend’ reageert een twitteraar gekscherend op diens uitspraken over de aanslagen in de Verenigde Staten.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!