Jan Slagter vindt talkshows in Nederland 'te braaf en te beleefd'

Jan Slagter vindt talkshows in Nederland 'te braaf en te beleefd'

Omroepbaas Jan Slagter vindt talkshows in Nederland 'te braaf, te beleefd en te weinig confronterend'. Dat stelde Slagter donderdagavond in de Kees Lunshoflezing, die hij uitsprak in Nieuwspoort in Den Haag.

De jaarlijkse lezing is vernoemd naar de parlementair journalist en oud-voorzitter van Nieuwspoort, die in 2007 overleed.

Monotone uitnodigingsbeleid

Slagter pleitte er in zijn lezing voor dat 'redacties met elkaar zouden moeten afstemmen welke onderwerpen zij behandelen om doublures te voorkomen'. Ook bekritiseerde de baas van Omroep MAX het monotone uitnodigingsbeleid aan de talkshowtafels. 'Af en toe heb ik het idee dat Instituut Clingendael een kantoor heeft bij de redactie van Op1', stelde hij.

Gewone discussies 

Verder stelt Slagter dat redacties te veel meegaan in de voorwaarden die vooraf worden gesteld door woordvoerders van politici. 'Ik zou graag zien dat wekelijks een minister of staatssecretaris zijn of haar beleid komt uitleggen en dat dan niet de usual suspects aan tafel zitten, maar de gewone burger die gevolgen van het beleid aan den lijve ondervindt en daar dan over in discussie gaat', aldus de omroepbaas.

Pech

Jan Slagter (68) en zijn vrouw zijn momenteel dringend op zoek naar een tijdelijke huurwoning. Ze hebben namelijk een prachtig huis gekocht in Zoetermeer, echter kunnen ze daar nog niet in. Wel moeten ze hun huidige huis binnenkort verlaten. In Voorburg leken Jan en zijn vrouw geluk te hebben wat een huurappartement betreft. Helaas gooide één van Jans honden roet in het eten…

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.