Jan Slagter: 'Sterren Op Het Doek zo goed als zeker terug op tv'

Door Redactie
Jan Slagter: 'Sterren Op Het Doek zo goed als zeker terug op tv'

Jan Slagter hoopt dat Sterren op het doek dit najaar terugkeert op tv. Dat vertelde de Omroep MAX-baas maandagochtend in Je dag is goed, de radioshow van Jeroen van Inkel op NPO Radio 5.

Marc-Marie Huijbregts

Volgens Slagter is het "zo goed als zeker" dat er een vervolg komt op het interviewprogramma. "We zijn nu de eerste gesprekken aan het voeren." De omroepbaas wil Marc-Marie Huijbregts strikken voor de presentatie van Sterren op het doek, dat tien seizoenen lang werd gepresenteerd door Hanneke Groenteman. "We hebben met Marc-Marie gesproken. We gaan twee afleveringen gewoon eens kijken, hoe werkt dat, hoe valt dat."

Nieuwe sterren

Sterren op het doek, waarin bekende Nederlanders zich lieten portretteren door kunstenaars en tijdens het poseren werden geïnterviewd, verdween in oktober 2015 van de buis. "We zijn toen gestopt omdat we zeiden: we hebben eigenlijk alle sterren wel gehad", zei Slagter maandag. "We wilden er nog wel een paar hebben, maar die wilden niet. Bijvoorbeeld John de Mol en Jeroen Pauw. Misschien willen ze nu wel." Volgens de Omroep MAX-baas zijn er in de tussentijd bovendien "heel veel nieuwe sterren bij gekomen". "Ons lijkt het ontzettend leuk om een 2.0 versie van Sterren op het doek te gaan maken."

Jan Slagter: 'Sterren Op Het Doek zo goed als zeker terug op tv'

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)