Jan Slagter en zijn vrouw leiden eigen levens

Door Redactie
Jan Slagter en zijn vrouw leiden eigen levens

Jan Slagter zou lekker kunnen overwinteren in El Palo, een traditionele visserswijk van Malaga aan de Spaanse zuidkust. Maar hoewel het zijn favoriete vakantiebestemming is, wil hij er geen maanden bivakkeren.

Jan, die na banen in de makelaars- en reclamewereld in 2002 Omroep MAX oprichtte, heeft er ook geen tijd voor. Toen hij drie jaar geleden op 65-jarige leeftijd de Media Oeuvre Award kreeg, zou dat een mooi moment zijn geweest om af te zwaaien. Maar dat speelt nog steeds niet. ‘Ik ben nu 68 en heb tegen mijn collega’s gezegd dat ik de komende twee, drie jaar er nog gewoon ben,’ vertelt Jan in Margriet. Hij kan zich voorstellen dat hij daarna het gezicht van Omroep MAX blijft. ‘Dan heb ik niet meer de bestuurlijke verantwoordelijkheid, maar ben ik meer een ambassadeur.’ 

Thuiszitten met vrouw

Hij wil straks in elk geval niet de godganse dag met echtgenote Ingrid Prinsenberg (58) thuiszitten, hoe gek hij ook op haar is na 25 jaar huwelijk. ‘Natuurlijk vinden we het leuk om dingen samen te doen, maar dat hoeft niet elke dag. We hebben beiden ook een eigen leven en dat vinden we belangrijk,’ verklaart Jan in Margriet. Ingrid vult haar dagen met hun twee honden, vrijwilligerswerk én het huishouden. Jan bekent dat hij zijn handjes wel wat meer zou mogen laten wapperen. ‘Ik doe de boodschappen, via een app. Ik maak lange dagen, zo’n app is voor mij een uitkomst. En ik heb onlangs een schroef uit de muur gedraaid voor mijn vrouw.’ Jan doet het zonder morren voor Ingrid, die hem zoons Tim en Diederick schonk. 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 29 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.