Jan Dijkgraaf over biografie Maxime Meiland: 'Alle ellende kwam terug'

Zondag schoof Maxime Meiland (27) aan om bij Humberto op Zondag te vertellen over haar heftige verleden.

Jan Dijkgraaf biografie Maxime Meiland
© Brunopress/Patrick van Emst

Voor veel mensen kwam dit verhaal als een shock, maar biograaf Jan Dijkgraaf sprak begin 2020 al met Maxime over de gebeurtenissen en over enkele weken kan heel Nederland meelezen met de verhalen in de nieuwe biografie van de Meiland-telg. In de nieuwste Story – die vanaf vandaag in de winkels ligt - vertelt Dijkgraaf hoe het boek tot stand is gekomen.

Intensief geïnterviewd

‘Ik hoorde begin 2020 voor het eerst over het heftige verleden van Maxime. Ik was toen voor het boek van Martien op het chateau in Frankrijk, en daar heb ik Maxime ook uitgebreid gesproken. Haar ouders waren erbij vanwege de heftigheid, het was gewoon janken...’ Maxime vertelde toen al dat ze het verhaal ooit naar buiten wilde brengen. Afgelopen oktober zei ze: Ik ben er klaar voor, we gaan het doen. Sindsdien heb ik haar intensief geïnterviewd.

Tranen

Jan Dijkgraaf vervolgt: ‘Maxime is een echte Meiland, héél openhartig. Er zit geen rem op. Het is een gruwelijk en gedetailleerd verhaal. Als ik Maxime had gesproken, kwam ik elke keer thuis met het gevoel van: wat een indrukwekkend verhaal. Maxime heeft veel tranen gelaten. De ellende kwam allemaal terug.’

Redding

Maxime’s redding bleek destijds het vertrek van de familie Meiland naar Frankrijk én de geboorte van haar inmiddels vijfjarige dochtertje Claire, dat ze kreeg met haar ex Jaap. ‘Anders was het misschien niet goed gekomen,’ zegt Jan.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 09 ligt vanaf vandaag in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.