Jan de Hoop over duizenden ontvangen berichten: 'Mensen die hun hele levensloop met mij deelden'

Door Redactie
Jan de Hoop over duizenden ontvangen berichten: 'Mensen die hun hele levensloop met mij deelden'

Voormalig RTL-anchor man Jan de Hoop heeft in totaal via sociale media 50.000 berichtjes ontvangen van kijkers die iets wilden zeggen bij zijn afscheid. Dat vertelde De Hoop dinsdag in Beau.

'Het waren 50.000 Tweetjes en Instagram-berichtjes', aldus de oud-nieuwslezer.

Berichtjes beantwoorden 

'Mensen die hun hele levensloop met mij deelden. Een vrouw die haar dochter verloren had, die steun had aan mijn stem in de ochtend. Ik wist dat allemaal niet. Ik ben twee dagen bezig geweest om zoveel mogelijk berichtjes te antwoorden.'

Voelen

Het geheim van het goed voorlezen van ontbijtnieuws was dat je het 'het moet vóelen. Ik had vorige week een bericht over die vreselijke schietpartij in Texas, en daarna een bericht over Feyenoord. Dan kan je van tevoren denken: nu met ik ernstig gaan kijken en even stil zijn. Dat werkt niet - je moet het vóelen. Dán gaat het goed.'

In tranen 

De Hoop presenteerde afgelopen donderdag zijn laatste RTL Ontbijtnieuws, iets dat hij 33 jaar lang deed. Toen de 67-jarige presentator zijn laatste woorden in het programma uitsprak, kon hij zijn tranen niet bedwingen. Direct na afloop van de uitzending werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Bron: ANP | Beeld: still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.