Jack van Gelder niet bij HLF8 wegens ophef over NOS Sport

Jack van Gelder is maandag niet zoals gepland aangeschoven bij de SBS6-talkshow HLF8.

Jack van Gelder

Volgens presentatrice Hélène Hendriks heeft de presentator besloten 'even rust te nemen' na het vrijdag verschenen Volkskrant-artikel over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport. Van Gelder, die zelf tientallen jaren actief was bij het tv-programma, vertelde een dag voor het verschijnen van het artikel in HLF8 dat er ook over hem meldingen van grensoverschrijdend gedrag zijn gedaan.

Volgens Hendriks is Van Gelder niet 'om zich te verstoppen' niet te zien in het praatprogramma en heeft hij genoeg over het onderwerp te zeggen. Wel heeft de presentator het gevoel dat 'hij het toch nooit goed kan doen'. De presentatrice zei niet wanneer Van Gelder van plan was weer terug te keren bij HLF8. Talpa was maandagavond niet direct bereikbaar voor commentaar.

Incident

Van Gelder vertelde donderdag in de talkshow dat bij externe vertrouwenspersonen van de NOS minstens twee meldingen over hem zijn gedaan. Een melding ging volgens hem over een incident waarbij een vrouwelijke collega hem in 2011 of 2012 belde toen hij in bad zat. 'Een opmerkelijk verhaal. Zij vroeg toen of ik haar mentor wilde zijn. En toen zou ik de opmerking hebben gemaakt: als je bij me in bad komt zitten, prima. Nou dat is voor mij een grap, alleen is dat bij haar behoorlijk hard aangekomen, zo blijkt.'

Misstanden

Bij een ander incident zou de presentator 'hoer of andere bewoordingen' tegen een vrouwelijke collega hebben gebruikt. Voor het eerste incident heeft Van Gelder zijn excuses aangeboden.

De Volkskrant publiceerde vrijdagavond een artikel over vermeende misstanden op de redactie van NOS Sport. De krant sprak daarvoor met 32 medewerkers, oud-medewerkers en andere betrokkenen.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!