• Showbizz

Jack Spijkerman is ongewenst op Terschelling

Door Redactie
Jack Spijkerman is ongewenst op Terschelling

Dat niet elke ongemakkelijke situatie met een grap kan worden gered, weet Jack Spijkerman als geen ander. Op Terschelling ging de voormalige tv-presentator zo in de fout, dat de complete bevolking zich tegen hem keerde. 

‘Op Terschelling verzorgden we met de VARA eens live een radio-uitzending vanaf het Oerol Festival,’ vertelt Jack in Spreekbuis Podcast. ‘Ik had toen een open microfoon in het publiek gezet, waarin een man riep: Het moet eens afgelopen zijn met de straal-jagers die oefenen op Vlieland, en daardoor steeds over Terschelling vliegen. Ik heb toen meteen naar de basis op Vlieland gebeld en kreeg de commandant aan de lijn. Moet je luisteren, hier Jack Spijkerman, VARA-radio, wij hebben hier een festival en het moet eens afgelopen zijn met de straaljagers die steeds maar over komen vliegen, anders blaas ik er één uit de lucht.’ Diezelfde middag crashten er twee straaljagers voor de kust van Terschelling. Een van de piloten kwam daarbij om het leven. ‘Dat is bizar,’ aldus Jack. ‘Dat dreigement van mij is ook aan die piloten verteld en die zijn gaan stunten, wat helemaal niet mag.’ Een dag later, op het slotfeest, poogde Jack de sfeer op het eiland op te leuken met een ‘grap’. ‘Dames en heren, het lichaam van de piloot is gevonden, maar het hoofd schijnt nog ergens te liggen. Hier is een emmer. Wie het hoofd het eerst heeft, mag het houden.’ Jack: ‘Toen draaiden vijfduizend mensen zich om en liepen zo weg. Ik mocht daarna niet meer op het eiland komen. Ik werd persona non grata op Terschelling.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 43 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Jack Spijkerman is ongewenst op Terschelling

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders