Jaap Reesema laat onder vuur liggende Marco Borsato niet stikken

Jaap Reesema (38) zegt dat hij zijn doorbraak mede te danken zou kunnen hebben aan het gat dat Marco Borsato (56) heeft achtergelaten.

Jaap Reesema

Op het moment dat Marco in 2020 bekende met een burn-out te kampen en al zijn werk neerlegde, belandde Jaaps single Nu wij niet meer praten op de eerste plaats van de hitparade. Sindsdien scoort hij de ene na de andere hit.

‘Het toeval wil dat ik op die plaat ook nog Marco’s naam noem,’ vertelt Jaap aan Story. Jaap vindt het jammer dat Marco’s muziek niet meer overal te horen is, nadat hij werd beticht van grensoverschrijdend gedrag.

Geen contact

Davina Michelle (27), die eerder met Marco het liedje Hoe het danst opnam, liet begin dit jaar weten dat ze het voorlopig niet meer wil zingen. Ook heeft ze geen contact meer met hem. ‘Helemaal niet,’ vertelde ze aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. ‘Ik denk dat Marco genoeg aan zijn hoofd heeft nu, en ik zou ook niet weten wat ik zou moeten zeggen. Hij hoeft toch niet van mij te horen dat hij een zak is, als dit echt waar is?’

Complimenteus

Jaap staat daar anders in. ‘Marco heeft prachtige liedjes. Die zing ik ook tijdens mijn clubtour. Ik zie geen reden om dat niet te doen. Wat ik weet, is dat Marco mij regelmatig appt wanneer ik weer een nieuwe plaat uit heb. Elke keer is hij weer enorm complimenteus.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.