Israel van Dorsten uit Ruinerwold gaat boek uitbrengen over heftige jeugd

Door Fleur Hartman
Israel van Dorsten uit Ruinerwold gaat boek uitbrengen over heftige jeugd

Israel van Dorsten (28), een van de negen kinderen van Ruinerwold, heeft een boek geschreven over zijn heftige jeugd op de boerderij. Dat vertelt hij op Instagram. Het is bijna drie jaar geleden dat het gezin ontdekt werd.

Weg uit Ruinerwold

De afgelopen twee jaar heeft Israel aan dit project gewerkt in het geheim. Sinds een paar maanden heeft hij besloten zijn verhaal ook daadwerkelijk te willen delen met de wereld. Het boek gaat over psychisch geweld, de invloed en gevolgen daarvan. 'Mijn boek over mijn leven in de geloofswereld van mijn vader, en de scheuren in mijn wereldbeeld en geloof die uiteindelijk leidden tot mijn vertrek uit de boerderij. Mijn eerste boek 'Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold' ga ik samen met Uitgeverij Pluim publiceren’, schrijft Israel op Instagram.

Helemaal goed

Wanneer het boek in de winkels ligt, is nog niet bekend. ‘We proberen dit najaar te publiceren, maar ik kan nog niks beloven gezien het ook afhankelijk is van factoren die we niet allemaal in handen hebben', aldus Israel op Instagram. Hij benoemt dat het belangrijkste voor hem is dat het boek helemaal goed is. Dan pas zal het boek uitkomen.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.