Isa Hoes over diagnose borstkanker: 'Voel angst en frustratie'

Het nieuwe boek van Isa Hoes draait om de diagnose borstkanker die zij in 2021 kreeg.

Isa Hoes
© Peter Smulders

Isa Hoes (55) ging de afgelopen periode door een zware tijd. De actrice en schrijfster is in haar nieuwe boek Over leven openhartig over haar diagnose borstkanker. Isa schrijft in haar boek over de angst dat haar kinderen misschien nog een ouder verliezen.

Hoes schrijft in haar boek dat ze in 2021 een knobbeltje in haar borst ontdekt. Door de ontdekking komt ze naar eigen zeggen direct in een wervelwind van 'angst, frustratie, maar ook hoop' terecht. Hierop volgen veel bezoeken aan het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis volgen: 'Gesprekken met artsen, puncties, een operatie, bestralingen en scans.'

Opnieuw mis

Isa probeert om positief te blijven, al is ze bang dat haar grooste angst werkelijkheid wordt. Gaan haar kinderen opnieuw een ouder verliezen? De tumor die ze in haar borst heeft, wordt weggehaald. Toch blijft ze het gevoel houden dat haar lichaam haar in de steek gelaten heeft. Dit gevoel wordt erger als tijdens de jaarlijkse controle blijkt dat er opnieuw iets mis is.

Het boek

In het nieuwe boek schrijft Isa uitgebreid over deze slopende periode. Daarnaast blikt ze terug op haar relatie met Antonie Kamerling en haalt ze mooie maar ook verdrietige herinneringen op aan haar jeugd.

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!