Isa Hoes: 'Drie maanden geleden klapte ik in elkaar en zag ineens wat ik had gedaan'

Isa Hoes: 'Drie maanden geleden klapte ik in elkaar en zag ineens wat ik had gedaan'

Isa Hoes geeft toe dat ze niet altijd zo'n sterke vrouw is als mensen denken. De actrice biecht op dat ze drie maanden geleden in elkaar is gestort: "Overleven in plaats van leven.. begrijpelijk maar ik kon niet meer. Nee, ik wil niet meer!"

Lees ook: Isa Hoes is nu veel gelukkiger

Grote onzekerheid

Isa wordt gezien als een sterke vrouw die zich overal doorheen slaat. Maar dat is niet altijd zo geweest. "Op de lagere school werd ik door n klasgenoot geschopt en geslagen. Altijd als niemand t zag of samen met anderen die lafjes wegkeken.. Maar ook ik deed niets," schrijft ze op Instagram. "Ik implodeerde, had iedere dag buikpijn en wilde op n gegeven moment niet meer naar school. Wel leefde ik in mijn fantasie wereld. Wacht maar, dacht ik, als ik later groot ben word ik een hele goeie actrice!" Ook toen ze het eenmaal had gemaakt als actrice, geloofde ze niet in haar eigen kunnen. "Bij alles wat ik voor elkaar kreeg was er een stem die zei dat het vast mis ging, dat ze zich vergist hadden. En al die jaren ging ik door maar vond ik dat het beter moest en beter kon."

Leven zonder filters

Na het overlijden van Antonie kwam Isa zichzelf weer tegen. "Na Antonies dood ging ik harder werken dan ooit. Ik moest de perfecte vader en moeder in een zijn. Ik moest mijn gezin nu alleen onderhouden en als freelancer weet je nooit wat er komt dus dankbaar voor alles wat er op mijn pad kwam." Drie maanden geleden werd het de actrice allemaal te veel. Dat is ook waarom ze dit openhartige bericht deelt. "Niet meer hard zijn, maar zacht naar mezelf en de wereld om me heen. Niet meer zo perfectionistisch maar gewoon leven, genieten en vertrouwen op wat er is." Isa wil weg van de vluchtigheid en oppervlakkigheid en probeert dat ook aan haar kinderen mee te geven. "De ratrace, de druk van 'mooigemaakte' social media.. het is allemaal niet waar! Het is niet echt. Leven zonder filters.. durven we dat nog? Ik wel... hoop dat je mee doet," aldus Isa.

#Insidemybones

Isa laat zich van haar meest kwetsbare kant zien na een oproep van Dotan om échte verhalen te delen, in plaats van de mooie plaatjes die we altijd zien. Ook andere BN'ers zoals Giel Beelen, Miss Montreal en Sanne Vogel delen hun eerlijke verhaal met de hashtag #insidemybones.

 

Ik weet niet of mensen denken dat ik een en al glamour ben maar dat ik sterk ben is denk ik wel iets wat mensen van mij denken. En dat klopt, maar niet elke dag en ook niet van jongs af aan. Op de lagere school werd ik door n klasgenoot geschopt en geslagen. Altijd als niemand t zag of samen met anderen die lafjes wegkeken.. Maar ook ik deed niets. Ik implodeerde, had iedere dag buikpijn en wilde op n gegeven moment niet meer naar school. Wel leefde ik in mijn fantasie wereld. Wacht maar, dacht ik, als ik later groot ben word ik een hele goeie actrice! En toen ik werk kreeg geloofde ik het diep van binnen niet. Bij alles wat ik voor elkaar kreeg was er een stem die zei dat het vast mis ging, dat ze zich vergist hadden. En al die jaren ging ik door maar vond ik dat het beter moest en beter kon. Perfectionisme? Nee hoor, ik was gewoon een harde werker zei ik. En na Antonies dood ging ik harder werken dan ooit. Ik moest de perfecte vader en moeder in een zijn. Ik moest mijn gezin nu alleen onderhouden en als freelancer weet je nooit wat er komt dus dankbaar voor alles wat er op mijn pad kwam. Tot 3 maanden geleden.. ik klapte in elkaar en zag ineens wat ik had gedaan. Overleven in plaats van leven.. begrijpelijk maar ik kon niet meer. Nee, ik wil niet meer! Niet meer hard zijn, maar zacht naar mezelf en de wereld om me heen. Niet meer zo perfectionistisch maar gewoon leven, genieten en vertrouwen op wat er is. Elkaar weer echt aankijken en voelen, niet de vluchtigheid en oppervlakkigheid. Dat is ook wat ik mijn kinderen wil meegeven; de ratrace, de druk van 'mooigemaakte' social media.. het is allemaal niet waar! Het is niet echt. Leven zonder filters.. durven we dat nog? Ik wel... hoop dat je mee doet. Dank je wel @dotanmusic voor je uitnodiging en hoop dat meer mensen geïnspireerd raken! Het leven is niet altijd makkelijk en als we dat durven delen zullen de gesprekken en contacten eerlijker, intenser en interessanter zijn dan ooit #insidemybones #? #❤

Een bericht gedeeld door Isa Hoes (@isahoes) op

Beeld: Peter Smulders