• Hazes

Is Rachel toch geen erfgename van Hazes Sr.? ‘Aantoonbaar juist’

Rachel Hazes

De zaak heeft te maken met de erfenis van André Hazes senior’, zo bevestigde een woordvoerder destijds. 

In een verklaring liet de woordvoerder van de zangeres aan RTL Boulevard weten dat ‘maandenlang achter de schermen, buiten de media en zonder procedures, geprobeerd is om opheldering te krijgen over een aantal relevante zaken’. ‘Helaas blijft, gezien de gedane onderzoeken, er niets anders over dan dat de rechter de knoop doorhakt, hoezeer ook geprobeerd is om dit te voorkomen.’

Echtscheidingsprocedureing

Maar nu lijkt er toch meer bekend te zijn over de zaak. Volgens De Telegraaf lijkt het erop dat alleen Roxeanne en broer André erfgenamen van Hazes Sr. zijn. Hoe dit kan? In een aparte clausule is vastgelegd dat Rachel niets zou erven van haar overleden man als ze gescheiden zou zijn of aanstalten zou hebben gemaakt om te scheiden. En daar gaat het nu mis. Er wordt gesuggereerd dat Rachel inderdaad een aantal jaar voor het overlijden van André Hazes een echtscheidingsprocedure is begonnen.

Waarheid willen weten

En dit verhaal zou Rachel haar kinderen nooit hebben verteld, mede door de jonge leeftijd van Roxeanne en Hazes na het overlijden van hun vader. Maar Roxeanne zou nu - nadat haar vragen over het testament moeilijk beantwoord kunnen worden - de waarheid willen weten. De zaak is overigens niet alleen door Roxeanne aangespannen, maar ook door de persoon die na het overlijden van Hazes senior in 2004 testamentair bewindvoerder was.

Advocaat reageert

Royce de Vries - advocaat van Rachel - laat vandaag ook van zich horen. Aan De Telegraaf laat hij weten dat er van een scheiding nooit sprake is geweest. ‘Voor zover u suggereert dat cliënte en wijlen André Hazes van 'tafel en bed gescheiden waren' op het moment van zijn overlijden kan ik u aangeven dat dit aantoonbaar onjuist is. Cliënte was op het moment van overlijden gewoon gehuwd met de heer Hazes. Er was daarnaast geen procedure tot echtscheiding of tot scheiding van tafel en bed aanhangig bij de rechtbank.’ De Vries laat weten dat Rachel het kan aantonen met verschillende documenten. Of dat ook echt zo is, horen we op 9 februari in de rechtbank van Utrecht. 

Bron: RTL Boulevard, Shownieuws, ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!