Intens gelukkig in tweede huwelijk, maar: Job Cohen heeft er vrede mee als het nu afgelopen zou zijn

Door Redactie
Intens gelukkig in tweede huwelijk, maar: Job Cohen heeft er vrede mee als het nu afgelopen zou zijn

Een jaar na de dood van zijn echtgenote Lidie trouwde Job Cohen in de zomer van 2016 met Anjes van der Linden. De oud-burgemeester geniet met volle teugen van zijn pensioen en zijn nieuwe echtgenote, al merkt hij wel dat zijn geheugen hem soms in de steek laat.

Het was vier jaar geleden geen verrassing toen Job Cohen (72) er openlijk voor uitkwam dat hij na de dood van zijn vrouw Lidie een nieuwe relatie had. Anjes van der Linden, die hoofd personeelszaken bij BNNVARA is, was geen onbekende voor de oud-politicus.

Tekortschieten 

Job en Anjes kennen elkaar uit hun studietijd in Groningen, waar ook Lidie woonde. Lidie leed jarenlang aan de spierziekte MS en samen met Job was Anjes er altijd voor haar. In een interview met de Volkskrant zei Job over zijn eerste huwelijk: ‘Ik heb tegenover haar altijd het gevoel dat ik tekortschiet. Omdat ik toch veel dingen doe waar zij niet bij betrokken is. Tegelijkertijd is er geen beginnen aan om uit te leggen wat ik allemaal níét doe omdat ik anders nooit thuis zou zijn. 

Pensioen

Inmiddels geniet Job van zijn pensioen en zijn getrouwde leven. Aan PS Het Parool vertelt hij dat het erg goed met hem gaat. ‘Ik ben hertrouwd en mijn echtgenote woonde al in Maarssen. Daar breng ik nu het grootste deel van mijn tijd door. Ik heb mijn appartement in Amsterdam nog wel. Heel soms ga ik er even de post ophalen, maar op het ogenblik maken vooral mijn kinderen er gebruik van als ze een beetje rustig willen werken. Wij zitten intussen met zijn tweetjes in een verrukkelijk huis in een omgeving waar het makkelijk is om veel buiten te zijn en lange wandelingen te maken. Ik barst van de vrije tijd.’

Gezondheid 

Voor het coronavirus is hij niet bang. ‘Ik maak me geen enkele zorgen. Natuurlijk heb ik erover nagedacht, en dit kan mijn lieve echtgenote beter niet horen, maar ik denk: als het gebeurt, gebeurt het. Ik heb nu al een fantastisch leven gehad.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 17 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.