• GTST

Inge Ipenburg wilde uit het leven stappen

Door Redactie
Inge Ipenburg wilde uit het leven stappen

Inge Ipenburg ging een aantal jaren geleden door een diep dal. De actrice/schrijfster zat er zo doorheen dat ze aan zelfmoord dacht. Openhartig vertelt ze in Story over deze moeilijke periode en hoe ze zichzelf weer terugvond.

Voor haar nieuwste boek Moordenaarsstorm verbleef Inge Ipenburg (62) weer wekenlang op Sicilië. De rode draad in het boek is dat iedereen altijd zijn verleden met zich meedraagt. Inge herkent zichzelf daarin. ‘Als het goed is, blijf je je hele leven aan jezelf sleutelen,’ vertelt ze aan Story. ‘En vind je de persoon terug die je was toen je een jaar of twee was. Want in de jaren daarna krijg je allerlei lagen omdat je je aanpast om ergens bij te horen. Zelf was ik een heel raar kind. Ik leefde in mijn eigen fantasiewereldje en wilde altijd iets anders dan anderen. Niet om anders te zijn, maar omdat ik het echt wilde. Heel lang heb ik dat plezierig gevonden. Maar als volwassene dacht ik dat ik mijn best moest doen om meer op anderen te lijken. De meest donkere periode was rond 2001/2002.’ Inge was in die periode net klaar met haar hoofdrol in de serie Westenwind, maar was niet gelukkig. ‘Ik voelde me in de basis een overbodig mens. Ik had het gevoel dat ik niet bij anderen paste. Maar ook qua werk waren er frustraties. Ik vond dat ik mijn werk goed uitoefende, maar dat ik lang niet altijd de kans kreeg om dat te doen. Ik vond mezelf heel onaangenaam. In die periodes dacht ik: misschien moet ik maar stoppen met leven. Ik had zelfmoordgedachtes...’ Inge zocht geen professionele hulp, maar verhuisde naar Londen. Het zou voor drie maanden zijn, uiteindelijk bleef ze er anderhalf jaar.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 17 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Inge Ipenburg wilde uit het leven stappen

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders