• GTST

Inge Ipenburg met de dood bedreigd: 'Ik kijk uit voor wie ik de deur open'

Door Redactie
Inge Ipenburg met de dood bedreigd: 'Ik kijk uit voor wie ik de deur open'

Op Valentijnsdag werd er bij Inge Ipenburg anoniem een grote bos rode rozen bezorgd. En een doodsbedreiging! Het is niet de eerste keer dat de voormalig GTST-actrice wordt bedreigd, zo vertelt ze aan Story.

Een paar jaar geleden ontving Inge Ipenburg (63) privéberichtjes op haar Facebook die er niet om logen. Nu heeft dezelfde persoon weer van zich laten horen. Alleen uitte hij nu doodsbedreigingen.

Verkeerd begrepen

‘De eerste keer dat hij contact met mij opnam, kreeg ik een compliment. Daarop stuurde ik een aardig berichtje terug. Daarin zag hij een bevestiging dat ik meer contact wilde. Hij vond dat we elkaar moesten ontmoeten. Ik schreef direct terug: Sorry, dit heb je verkeerd begrepen. Dank voor je compliment, maar ik wil geen contact. Daarna stroomden allerlei berichten binnen, waarop ik hem blokkeerde. Maar hij maakte een nieuwe Facebook-account aan. Er volgde een stroom aan haatberichten via de chatfunctie. Ik maakte screenshots en zette deze uiteindelijk online. Daarna was het redelijk snel afgelopen.

Bezoek aan huis

Inge gaat er niet van uit dat de bedreiger haar adres heeft. ‘Maar als er nu iemand aanbelt als pakketbezorger, check ik het toch dubbel. Ik kijk uit voor wie ik de deur open. Ik wil niet bang zijn. Ik ben ook niet bang, maar wel voorzichtig. Ik slaap ’s nachts ook prima. Want na een paar uur kan ik die berichten redelijk makkelijk van me afzetten. Dan houdt het me niet meer bezig. Maar het moet niet, zoals de vorige keer, dagelijks gebeuren. Als ik dan ’s morgens wakker werd en ik zag weer zo’n haatbericht staan, sta je er letterlijk mee op. En de berichtjes werden steeds grover. Dat is niet fijn.’

Door: Karin Riethoven | Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 08 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.