In deze soap begon Georgina Verbaan haar carrière

Door Redactie
In deze soap begon Georgina Verbaan haar carrière

Vaak raken acteurs en actrices na een soapcarrière in de vergetelheid, maar er zijn er ook die daarna juist een glorieuze toekomst tegemoet gaan. Deze sterren zijn daarvan het bewijs...

GTST

Georgina Verbaan (37) was pas achttien toen zij in 1997 als Hedwig Harmsen haar entree maakte in GTST. Hoewel ze maar twee seizoenen in Meerdijk rondhuppelde, zal ze die periode nooit vergeten. ‘Ik bewaar er goede herinneringen aan, het was voor mij perfect. Ik wilde onafhankelijk zijn, ook financieel, en door die rol kon ik direct voor mezelf zorgen. Achteraf moet ik vaststellen dat ik het wel lang met me mee heb gedragen dat ik daarin heb gespeeld.

Soapjaren

Ach, ik vind het niet zo erg...’ Dat is ook niet zo vreemd, want tijdens Georgina’s soapjaren werd de basis gelegd voor vele nieuwe uitdagingen. Zo schitterde zij in talloze films en tv-series. Dat Georgina ook voor het spelen van dramarollen haar hand niet omdraait, bewijst ze met haar aandeel in de bloedstollende tv-serie Klem.

Playboy

De actrice, die haar stem geregeld leent aan tekenfilms en sinds 2013 columns schrijft voor nrc.next, wist met haar spel al twee keer een Gouden Kalf in de wacht te slepen: voor beste bijrol in De Marathon (2013) en beste vrouwelijke hoofdrol in De Surprise (2015). Zij heeft haar naam inmiddels zó gevestigd, dat de kans nihil lijkt dat zij ooit weer voor Playboy uit de kleren gaat (zoals zij in 2004 deed om een belastingschuld af te lossen).

Meer succesverhalen van oud-soapsterren vind je in de nieuwe Story. Editie 36 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders