• Sander Schimmelpenninck

In de startblokken: dit wordt de opvolger van Sander Schimmelpenninck bij OP1

Door Redactie
In de startblokken: dit wordt de opvolger van Sander Schimmelpenninck bij OP1

Sander Schimmelpenninck stopt als presentator van praatprogramma Op1. 'Het heeft nooit 100 procent als mijn rol gevoeld', zei hij in een podcast. Zijn opvolger staat al te trappelen.

De nieuwe host is...Jort Kelder.

Aan tafel

Niet heel verrassend dus. De presentator, die al eerder screentests deed voor verschillende talkshows en een graag geziene gast is aan tafel, neemt vanaf volgende week dinsdag in plaats van Sander plaats naast Welmoed Sijtsma. Dat werd maandag in RTL Boulevard gemeld op basis van bronnen. 

Rol is beperkt

Sander kondigde eerder maandag aan te gaan stoppen. De presentator zei de vrijheid te missen en zijn rol beperkt te vinden. 'Ik heb een Volkskrant-column waar ik kan zeggen wat ik wil. Ik heb Quote wat fantastisch is. Ik vind het gewoon leuker om dingen te maken en vrijheid te hebben daarin. Verder had ik niet genoeg tijd meer voor mijn sociale leven en dingen die ik ook heel belangrijk vind. Dan moet je gaan strepen', zei hij in zijn Zelfspodcast, die Sander overigens samen maakt met jeugdvrienden Jaap Reesema (die voor de derde keer vader wordt).

Lekkerste prinses

De presentator kwam de afgelopen tijd vaker in het nieuws vanwege uitspraken die hij deed in zijn podcast. Zo noemde hij de 15-jarige prinses Alexia onlangs ‘de lekkerste’ dochter van koning Willem-Alexander waarna hij naar eigen zeggen meerdere doodsbedreigingen ontving. Het besluit om te stoppen maakte Sander al in juni.

Bron: RTL Boulevard Beeld: Peter Smulders

In de startblokken: dit wordt de opvolger van Sander Schimmelpenninck bij OP1

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.