Imanuelle Grives prijst zich gelukkig door aanhouding Tomorrowland

Imanuelle Grives prijst zich gelukkig dat ze in 2019 in de gevangenis belandde nadat ze met een flinke hoeveelheid drugs op zak werd gepakt op het Belgische festival Tomorrowland.

Imanuelle Grives
© Peter Smulders

Imanuelle Grives  (37) reflecteert met een positieve blik terug op haar aanhouding op het Belgische festival Tomorrowland. In gesprek met de Belgische krant Het Laatste Nieuws, noemt Grives het voorval een 'goddelijke interventie'.

In de zomer van 2019 werd Grives met verschillende soorten drugs op zak aangehouden bij Tomorrowland. Ook in het appartement dat ze toen huurde werden xtc, GHB en cocaïne gevonden. In de rechtbank in Antwerpen verklaarde de actrice dat zij zich voorbereidde op een rol in een film over drugs, maar dat achtte de rechter ongeloofwaardig. Ze werd veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één voorwaardelijk. Ze zat uiteindelijk twee maanden vast.

Terug achter de tralies

Voor het Belgische tv-programma Recht naar de gevangenis keerde Grives onlangs terug achter de tralies. In dit programma leren hoge ambtenaren van ex-gedetineerden over het gevangenisleven. Grives vond het 'verstikkend' om er weer te zijn, zegt ze. 'Maar ik vond de insteek van de docu heel interessant, want hoge ambtenaren en ex-gedetineerden kunnen veel van elkaar leren.' Het programma is te volgen via Play4.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!